Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα - Κοτζιά μετά το "διαζύγιο" - Τι συζήτησαν

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Νίκο Κοτζιά και συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τα εθνικά θέματα.

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Νίκο Κοτζιά και συζήτησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τα εθνικά θέματα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο αντρών μετά τη σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «συζητήθηκε η ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ που επιστρέφει τη χώρα δεκαετίες πίσω».

Σε επιστολή που είχε στείλει ο Νίκος Κοτζιάς πέρυσι προς του Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου είχε ζητήσει να ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος για τη «δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές», με στόχο «να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μια ελπίδα, ένα μέτωπο, μια διέξοδο και ένα σχέδιο για το αύριο».

Επίσης πρότεινε συνάντηση αντιπροσωπειών των κομμάτων, η από κοινού επεξεργασία ενός προγράμματος στόχων και δράσης και η δημιουργία φόρουμ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, για τον συντονισμό σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικής.

Send this to a friend