
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά την αναμέτρηση στο ΤΕΕ, η Νέα Δημοκρατία προσήλθε πράγματι δια της παράταξής της με ισχυρές δυνάμεις στην μάχη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει ποσοστά …αυτοδυναμίας και μια δεύτερη θητεία ως φαίνεται για τον επικεφαλής -και νυν Πρόεδρο- Κώστα Κόλλια. Στο πλευρό του άλλωστε έσπευσε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και συμμετείχε ως οικονομολόγος στην εκλογική διαδικασία. Για τη Νέα Δημοκρατία η ενισχυμένη πρωτιά της γαλάζιας παράταξης αποτελεί επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση από την 7η Ιούλη μέχρι τώρα- την ώρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Συνιστά δε για τους «γαλάζιους» ένα ακόμη δυνατό βήμα στο συνδικαλιστικό πεδίο, στην προοπτική απομάκρυνσης φαινομένων με «αντάρτικα» ψηφοδέλτια.
Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει χαρακτηριστικά για τη νίκη της ΔΗ.ΚΙ.Ο. στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ότι: «Οι οικονομολόγοι, λογιστές, φοροτεχνικοί, με την αυξημένη συμμετοχή τους στις χθεσινές εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και την εμπιστοσύνη τους στη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων επικροτούν την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Και επισημαίνουν επίσης:
«Η μείωση των φόρων, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη θητεία του Κωνσταντίνου Κόλλια στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο. σε πρώτη δύναμη με σημαντική ενίσχυση του ποσοστού της και αύξηση της διαφοράς της από τη δεύτερη παράταξη. Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, με την ψήφο του, αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της Ελλάδας».
Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της παράταξης που υποστήριξαν εξέφραζαν από νωρίς το πρωί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή πρώτη για τους Προοδευτικούς Οικονομολόγους στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου».
Τα στελέχη αυτά αναφερόντουσαν σε ποσοστό που φτάνει κοντά στο 17% από τα πρώτα στοιχεία της καταμέτρησης παρότι η νέα παράταξη των Προοδευτικών Οικονομολόγων συμμετείχε εχθές για πρώτη φορά στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
«Η παράταξη που στηρίχθηκε από αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις κατέγραψε σημαντική παρουσία κόντρα σε παραδοσιακές δυνάμεις, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση», υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και την ανάγκη της συσπείρωσης και της συνεργασίας στο συγκεκριμένο χώρο. Αξίζει να υπογραμματιστεί ότι στην εν λόγωπαράταξη, συμμετείχαν με την υποψηφιότητά τους και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ- γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της έτερης παράταξης, Κ. Παπαδημητρίου αλλά και «σήματα διαγραφών» των πέντε στελεχών από την Χαριλάου Τρικούπη.
«Η παράταξη «Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων» που στήριξε το Κίνημα Αλλαγής, αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου και μάλιστα με ποσοστό στο 25% των ψηφισάντων (με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα)», απαντούσαν ωστόσο το πρωί στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζοντας ότι η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων είχε την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.
«Ένα ακόμη πολύ θετικό αποτέλεσμα μετά από αυτά στο ΤΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, σε σειρά συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αποδεικνύεται ότι οι δεσμοί της ελληνικής κοινωνίας με την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι πάντα ιδιαίτερα ισχυροί και συνεχώς ενισχύονται», εκτίμησε η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της, με την οποία σπεύδει να αναδείξει την σημαντική απήχηση των συνδικαλιστικών παρατάξεων με ρίζες στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ στο συνδικαλιστικό αλλά και τον αυτοδιοικητικό χώρο.
Ροή Ειδήσεων

28/01/2023 | 23:31
Ηλίας Βαλάσης: «Λύγισε» μιλώντας για τον Γ. Αρναούτογλου! «Δυνατή ψυχή και παλικάρι που αξίζει σε αυτόν τον κόσμο της τηλεόρασης»
28/01/2023 | 23:16
Θεσσαλονίκη: Είχε χάσει το σκύλο του από το 2017 και όταν το βρήκε ξανά, τόν θυμήθηκε και όρμησε πάνω του «ξετρελαμένο» από χαρά!
28/01/2023 | 22:57
Qatargate: Ο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Τζιόρτζι επειδή η Καϊλή μιλούσε με την «Ολλανδέζα»-Η ίδια έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

28/01/2023 | 22:44
Μαρία Ιωαννίδου: Μού λέει ο Δαλιανίδης «για μάσα την τσίχλα σου Μαράκι» και πήρα τον ρόλο!
28/01/2023 | 22:32
Χιόνισε στο 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας – Η πρόβλεψη για συνέχιση των χιονοπτώσεων

28/01/2023 | 22:02
Παπακαλιάτης: Δεν ψωνίστηκα για το Netflix, αλλά αγχώθηκα για τον 2ο κύκλο- Είναι η πιο ολοκληρωμένη μου δουλειά
28/01/2023 | 21:48
Λένα Μαντά: Με έπιασε κλάμα όταν άκουσα για τις χημειοθεραπείες. Δεν έβαλα ποτέ περούκα, γιατί δεν μπορώ το δήθεν
28/01/2023 | 21:30
Απασφάλισε η Μαρινέλλα! «Δείξε το στρινγκ στον γκόμενο σου στο κρεβάτι, στην παραλία, όχι στην πίστα»

28/01/2023 | 21:17
ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση Χρυσής Αυγής: Δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορευθεί εάν πιθανολογείται διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής
28/01/2023 | 20:59
Ανεστάλησαν οι συζητήσεις Τουρκίας – Σουηδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά το κάψιμο του Κορανιού
28/01/2023 | 20:35
Καρολίνα Καλύβα: Το μήνυμα όλο νόημα για τις… αξέχαστες στιγμές μετά την αποχώρησή της από το Survivor All Star!

28/01/2023 | 20:19
Εκλογές 2023: Πως οι αναποφάσιστοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα – Τι έδειξε η δημοσκόπηση της MRB

27/01/2023 | 13:32
Μητσοτάκης: Η επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος δεν είχε ονόματα. Πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;
27/01/2023 | 11:04
Κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας
27/01/2023 | 19:38
Δημοσκόπηση MRB: Ποιο σενάριο συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές

27/01/2023 | 12:44
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παριστάνατε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας
27/01/2023 | 11:40
Πλήθος και πάθος για τον Θεοχάρη – Τα μηνύματα που έστειλε: “Η χώρα χρειάζεται καθαρή λύση. Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα”
27/01/2023 | 00:01
Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί την Παρασκευή, ποιες περιοχές θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

27/01/2023 | 15:02
Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ

27/01/2023 | 09:12
Θρίαμβος Τσιτσιπά: Στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά ο Έλληνας τενίστας
27/01/2023 | 17:14
Ανδρουλάκης: Μήπως οι μέχρι πρότινος συνεργοί του Μαξίμου είναι οι πληροφοριοδότες του ΣΥΡΙΖΑ;
Δημοφιλή

«Ντροπή κ. Μπακογιάννη»: Ο Γερουλάνος τον καταγγέλλει ότι συναίνεσε για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Εκλογές 2023: Πως οι αναποφάσιστοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα – Τι έδειξε η δημοσκόπηση της MRB
