Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ζωή πήγε ήδη στα γουναράδικα! Γύρισε πίσω ως απαράδεκτη την έκθεση της ΤτΕ

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας η πρόεδρος της Βουλής, επιστρέφοντάς την ως «μηδέποτε παραληφθείσα» και με συνοδευτικό… βαρύτατες καταγγελίες για τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.Η κίνηση αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει φυσικά ύψιστη πολιτική και συμβολική σημασία, ωστόσο δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ως προς το περιεχόμενο […]

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας η πρόεδρος της Βουλής, επιστρέφοντάς την ως «μηδέποτε παραληφθείσα» και με συνοδευτικό… βαρύτατες καταγγελίες για τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.Η κίνηση αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχει φυσικά ύψιστη πολιτική και συμβολική σημασία, ωστόσο δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα ως προς το περιεχόμενο και τον απόηχο της έκθεσης, η οποία έχει ήδη δημοσιοποιηθεί επισήμως.

Από το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Η πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε ευθέως τον κ. Στουρνάρα πως παρεμβαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή για το διαπραγματευτικό αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, καθώς σπεύδει να υποστηρίξει πως πρέπει να υπογραφεί άμεσα η συμφωνία.

[adsense]

«Προβαίνει σε μια σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις, οι οποίες αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται» ανέφερε  χαρακτηριστικά, για να διαβάσει απόσπασμα της έκθεσης Στουρνάρα που, σύμφωνα με την ίδια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος διάβασε αποσπάσματα της έκθεσης του διοικητής της ΤτΕ, στα οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τον κίνδυνο επιστροφής σε «κύκλο ύφεσης» και προσθέτει πως «η ΤτΕ υποστηρίζει ακράδαντα ότι η σύναψη βιώσιμης και σταθερής συμφωνίας είναι ιστορική… η σύναψη βιώσιμης και ισχυρής συμφωνίας θα διαμορφώσει συνθήκες που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει στις αγορές…».

Τι αναφέρει η έκθεση Στουρνάρα

Απαραίτητη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τη σύναψη µιας νέας συµφωνίας µε τους εταίρους, προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της νομισματικής πολιτικής για το 2014-2015, «να αποσοβηθούν οι άµεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήµερα για την οικονοµία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί µια διατηρήσιµη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».

Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης σε αντίθετη περίπτωση «η αποτυχία στις διαπραγµατεύσεις θα είναι η αρχή µιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και -πιθανότατα- από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ελεγχόµενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόµαστε σήµερα µε τη βοήθεια των εταίρων, θα µετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, µε µεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστηµα και τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προ σθέσει στο ήδη βεβαρηµένο περιβάλλον µια νέα οξύτατη συναλλαγµατική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό.

Περιγράφοντας δε την επόμενη ημέρα μετά μια τέτοια εξέλιξη αναφέρει ότι «όλα αυτά σηµαίνουν βαθιά ύφεση, δραµατική µείωση των εισοδηµάτων, πολλαπλασιασµό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονοµία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ. Η Ελλάδα, από ισότιµο µέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα µετατραπεί σε µια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης».

Η Τράπεζα της Ελλάδος χαρακτηρίζει, μάλίστα, «ιστορική επιταγή» τη συμφωνία με τους εταίρους.

πηγή PROTOTHEMA

Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ
Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται αύριο σε 4.226 δικαιούχους – Ποιους αφορά
Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
«Μπαράζ» πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις στους δικαιούχους