Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί γράφουν στα «παλιά τους παπούτσια» τη Βουλή και παραβιάζουν τον Κανονισμό!

Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά 5 υπουργοί παραβίασαν σήμερα, Δευτέρα, τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν προσήλθαν, ως όφειλαν, στο Κοινοβούλιο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, γεγονός που ανέκαθεν γινόταν, αλλά έχει γίνει… συνήθεια επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά 5 υπουργοί παραβίασαν σήμερα, Δευτέρα, τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν προσήλθαν, ως όφειλαν, στο Κοινοβούλιο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, γεγονός που ανέκαθεν γινόταν, αλλά έχει γίνει… συνήθεια επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πρόκειται για τους υπουργούς Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Υγείας Α. Ξανθό, Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη και την υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ως αιτία κωλύματος την «άσκηση κοινοβουλευτικών καθηκόντων», με καμία επίσημη παράλληλη διαδικασία να μην βρισκόταν σε εξέλιξη κατά την ώρα της συζήτησης των ερωτήσεων, ενώ οι υπόλοιποι επικαλέστηκαν απλώς –σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προεδρείου- «φόρτο εργασίας».

Αίσθηση προκάλεσε ιδιαίτερα η εκ μέρους του υπουργού Παιδείας επίκληση της προαναφερθείσας «αιτιολογίας», δεδομένου ότι συζήτηση νομοσχεδίου της αρμοδιότητάς του ήταν προγραμματισμένη για μόλις δύο ώρες μετά τις επίκαιρες ερωτήσεις, στην ίδια αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς εξαιτίας της μαζικής «άρνησης» των κυβερνητικών στελεχών να προσέρχονται στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συχνά επικαλούμενοι έναν αόριστο «φόρτο εργασίας», είχαν προκληθεί πολλές συζητήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τόσο εκ μέρους των ερωτώντων βουλευτών όσο και του Προεδρείου της Βουλής: Άπαντες χαρακτήριζαν αυτή την τακτική ως έκφραση ασέβειας εκ μέρους των υπουργών προς το Κοινοβούλιο.

Μετά από «ατέλειωτες» συζητήσεις και συνεδριάσεις είτε της Διάσκεψης των Προέδρων, είτε της Επιτροπής Κανονισμού, αποφασίστηκε να αλλάξει ο Κανονισμός – όπως και έγινε στα τέλη Ιουνίου, αν και όχι όσο δραστικά πολλοί θα ανέμεναν, ώστε το φαινόμενο να περιοριστεί. Η νέα διάταξη – άρθρο 19 υπό τον τίτλο «Κώλυμα υπουργού κατά την διαδικασία συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων», όπως ψηφίστηκε (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 92/Α/26-6-2017) προβλέπει: «Ως κώλυμα υπουργού νοείται η κυβερνητική αποστολή του στο εξωτερικό ή το εσωτερικό, όπως και η συμμετοχή του σε συνεδριάσεις συλλογικών κυβερνητικών οργάνων και σε συνεδριάσεις με εκπροσώπους ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών στο εσωτερικό ή το εξωτερικό».

Δεν φοβούνται στο ΚΙΝΑΛ περαιτέρω διαρροή στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ- Τι λένε για στάση Παπανδρέου και… βενιζελικών
Μπακογιάννη: Τα κορονοπάρτι στις πλατείες δεν είναι τυχαία-Από πίσω κρύβονται πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα
Πάσχα 2021: Πιο νωρίς οι αποφάσεις και η… Ανάσταση – Τι εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί
Πελώνη: Όχι σε μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα – Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου
Κίνημα Αλλαγής: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
Μήνυμα Μητσοτάκη: Σύντομα επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας