Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μέγκαν Μαρκλ: Ρατσισμός στο Παλάτι, ήθελα να αυτοκτονήσω – Η Κέιτ με έκανε να κλάψω πριν τον γάμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στη Βουλή και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο- Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα θα μείνουν οι ΑΝΕΛ

Έληξε το τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να δώσει μία ολιγόωρη «παράταση ζωής» στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

[the_ad id=”493520″]

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής κ. Φωκάς είχε πει ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα είχε διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ μέχρι τις 10:00.

 

Νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από το βήμα της Βουλής, ότι η Διάσκεψη των Προέδρων μετά την ολοκλήρωσή της, έγινε δεκτή η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για τους όρους υπό τους οποίους σχηματίζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όταν λοιπόν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ή αν ο ίδιος επιλέξει να παραιτηθεί, οι ΑΝΕΛ θα πάψουν να αποτελούν κοινοβουλευτική ομάδα.

Η στάση των κομμάτων για την κ.ο. των ΑΝΕΛ:

«Προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ.

«Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», είναι η θέση που εξέφρασε η ΔΗΣΥ.

Το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.

Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τοσουνίδης: Πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου θα τον διαγράψουμε

«Με οποιοδήποτε κόστος θα υπηρετήσουμε αυτά που πιστεύουμε και υποσχεθήκαμε απέναντι στους Έλληνες. Οι κινήσεις μας θα είναι πολιτικές σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Δεν σταματάμε τη δράση μας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, ο οποίος επεσήμανε: «Περιορίζονται δικαιώματα κοινοβουλευτικής ομάδας και δυσκολεύουν το έργο μας, αλλά το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι έξω στην κοινωνία».

Ο κ. Τοσουνίδης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μία διαδρομή συγκυβέρνησης με εξαιρετικά αποτελέσματα προς όφελος του ελληνικού λαού, την οποία όμως παραβίασε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την κρίση και σε ενέργειες και πράξεις που τραυματίζουν τον κοινοβουλευτισμό. Αυτοί που ηγούνται αυτών των ενεργειών έχουν την πρώτη ευθύνη».

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Μαρκόπουλος – Άλλοι δύο βουλευτές νοσούν
Παρέμβαση Γερουλάνου: Βάλτε τέλος στην αστυνομική βία, τώρα!
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες
Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται – Γελοιότητες οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ
Πελώνη: «Tέλος Μαρτίου θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τον Απρίλιο η εστίαση»
(Μια ακόμη) κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά σήμερα – Γιατί απομακρύνεται η λήξη του lockdown την Καθαρά Δευτέρα