Αθήνα

4 oC

ψιχάλες

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες – Στη δημοσιότητα τα πρόσωπα τους δίνει η ΕΛ.ΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και άλλο δημοσκοπικό «χτύπημα» στην κυβέρνηση! «Δεν είναι αριστερή, δεν κάνει μεταρρυθμίσεις…»

Μετά τις δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν χθες, της Metron Analysis και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έρχεται η εταιρεία ProRata να "ταρακουνήσει" και αυτή την κυβέρνηση

Μετά τις δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν χθες, της Metron Analysis και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έρχεται η εταιρεία ProRata να “ταρακουνήσει” και αυτή την κυβέρνηση.

[adsense]

Σύμφωνα με την έρευνα της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ποσοστό 64% των πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση «δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», ενώ σε ποσοστό 58% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα «δεν αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων». Μάλιστα, διαφωνούν με την άποψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι «αριστερή» το 58% των συμμετεχόντων, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (78%) δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Εξάλλου, όσον αφορά στα σενάρια περί αλλαγής κυβέρνησης και το ερώτημα εάν τα δύο μεγάλα κόμματα θα φτιάξουν νέα συμμαχική κυβέρνηση, το 51% λέει «αποκλείεται» και «μάλλον όχι», το 29% «είναι σίγουρο» και «μάλλον ναι», το 14% «ίσως ναι, ίσως όχι» και το 6% «Δ.Ξ/Δ.Α». Σχετικά με το εάν θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες νέες εκλογές, το 49% λέει «μάλλον ναι» και «είναι σίγουρο» και το 36% «μάλλον όχι» και «αποκλείεται», ενώ το 4% «Δ.Ξ/Δ.Α».

[adsense]

Σχετικά με το είδος της κυβέρνησης που θα επιθυμούσαν οι ψηφοφόροι, ο ένας στους δύο (51%) θέλει οικουμενική, το 23% «Δ.Ξ/Δ.Α», το 9% ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, το 8% ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., το 3% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, το 3% ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφίας (χωρίς τους ΑΝ.ΕΛΛ.), το 2% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ και το 1% ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Η οικουμενική αποτελεί κυρίαρχη επιλογή και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (37%), ενώ για εκείνους της Ν.Δ. βρίσκεται στο 48%.

Πάντως, σχεδόν 8 στους 10 (78%) απαντούν ότι δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Το 18% απαντά θετικά και το 4% «Δ.Ξ/Δ.Α». Την απάντηση «όχι» δίνει το 94% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 72% της Ν.Δ.

Αλέξης Τσίπρας: Παίρνει τη ρεβάνς για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα στήριξης – «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε σταδιακά το λιανεμπόριο»
Πεταλωτής: Επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στον Έβρο – Η κλειστή δομή κινδυνεύει να μετατραπεί σε νέα Μόρια
Τσίπρας: «Είστε ανεύθυνος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη» (BINTEO
“Φωτιά” στο διαδίκτυο με τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Καιρός: O «Λέανδρος» φέρνει σήμερα κρύο, χιόνια και καταιγίδες