Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή-Δάλμας για εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την τεχνητή νοημοσύνη: Η Ε.Ε να βγει μπροστά

Δηλώσεις του Γραμματέα του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιάννη Δάλμα και της Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή με αφορμή εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον και τις νέες τεχνολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA) Εύα Καϊλή, μίλησε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager για το μέλλον και την ψηφιακή πολιτική της ΕΕ. Το πάνελ συμπλήρωσαν ο υπεύθυνος επικοινωνιακής πολιτικής του ΟΟΣΑ Anthony Gooch και ο καθηγητής Andrea Renda του high level expert group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πάνω από 30 ευρωβουλευτές – μεταξύ τους και η πρώτη αντιπρόεδρος Mairead Maquinness – έθεσαν ερωτήματα με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η κα Vestager ανέφερε ότι «η Ένωση είναι έτοιμη να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να καταστεί η Ευρώπη πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της Τεχνητής νοημοσύνης και να θεσπίσει ισχυρό πλαίσιο ως προς την ηθική χρήση της».

Με πρωτοβουλία της Εύας Καϊλή η STOA ιδρύει το Center4AI με σκοπό να παρακολουθεί την επιστημονική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης και να παρέχει επιστημονική γνώση στους Ευρωβουλευτές σχετικά με όλες τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών.

«Το Center4AI είναι μια πρωτοβουλία της STOA που δείχνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει υπόψιν τις ανησυχίες των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, όπως π.χ. η προστασία των προσωπικών δεδομένων τους. Σκοπός του θα είναι να παράσχει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση στους ευρωβουλευτές για την καλύτερη προετοιμασία του νομοθετικού τους έργου». Δήλωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

«Η Ε.Ε. στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης οφείλει να βγει μπροστά και να αναλάβει ηγετικό ρόλο έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της, ΗΠΑ και Κίνας. Ο ρόλος αυτός, δεν θα πρέπει να αφορά μόνο στις υπηρεσίες, αλλά κυρίως στον τρόπο που προάγει αξίες, όπως στο απόρρητο των πολιτών». Δήλωσε ο Γιάννης Δάλμας, γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

*Θυμίζουμε ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Ursula von der Leyen, έχει δεσμευτεί ότι η ομάδα της θα παρουσιάσει μια νέα νομοθετική προσέγγιση για την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων της, η οποία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου.

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»