Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλή φάση! Συμμαχία με τον Ιράν, δελτίο τροφίμων, δραχμή και έλεγχο κεφαλαίων ζητά ο Λαπαβίτσας

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Κώστας Λαπαβίτσας όμως αυτή τη φορά πρόσθεσε στην πρόταση του οτι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων ακόμα και δελτίο τροφίμων αν χρειαστεί. Στο ερώτημα για το που θα στηριχτεί η χώρα αν υπάρξει grexit απάντησε οτι “θα μπορούσε να είναι […]

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο Κώστας Λαπαβίτσας όμως αυτή τη φορά πρόσθεσε στην πρόταση του οτι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων ακόμα και δελτίο τροφίμων αν χρειαστεί. Στο ερώτημα για το που θα στηριχτεί η χώρα αν υπάρξει grexit απάντησε οτι “θα μπορούσε να είναι χώρες όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

[adsense]

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει το συντομότερο δυνατόν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να υποβάλει αμέσως σε ελέγχους τις τράπεζες. Είναι αυτονόητο. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η ΕΕ στο θέμα της Κύπρου. Τώρα, πόσο καιρό αυτοί οι έλεγχοι θα διαρκέσουν και τι μορφή θα πάρουν θα είναι ένα θέμα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα» τόνισε σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin.

«Έχουμε τέσσερις μήνες. Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες θα μπορούμε να πάρουμε όλα τα είδη δράσης για να προετοιμαστούμε» σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε διαδικασία με δελτίο για τρόφιμα: «Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι.Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να φάνε, υπάρχουν εκείνοι που στηρίζονται σε φυλλάδια και στα λεγόμενα κοινωνικά παντoπωλεία, με άλλα λόγια μέρη όπου τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε χαμηλές τιμές και ούτω καθεξής. Ναι, αυτά είναι μηχανισμοί με δελτία, που υπάρχουν ήδη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ: «Υπάρχουν τρία κλειδιά: ενέργεια, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πετρέλαιο, τρόφιμα και φάρμακα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες δυνάμεις και να φτιάξουμε νέες συμμαχίες. Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι χώρες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Είναι κρίσιμες αυτές οι συμμαχίες. Και υπάρχει λόγος να περιμένουμε καλές απαντήσεις από αυτές τις δυνάμεις. Εάν φέρουν την Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι».

Τα… εύσημα του πρωθυπουργού στον Νίκο Φίλη: Η δήλωση για τον εμβολιασμό που ξεχώρισε ο πρωθυπουργός
Δείπνο στο Προεδρικό: Το Μπάκιγχαμ ζήτησε από τον Λαζάρου τις συνταγές από το μενού του Κάρολου
Ραχήλ Μακρή για διαγραφή από Τράγκα: «Πώς να με διαγράψει; Δεν ήμουν μέλος, έχω δικό μου κόμμα»
Ο Γιώργος Τράγκας διέγραψε τη Ραχήλ Μακρή
«Σφάχτηκαν» Μαρκόπουλος – Σβέρκος στον ΣΚΑΪ! «Είσαι περιφερόμενο fake news» – «Αστείε, ντροπή σου» (vid)
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)