• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 01:00

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καλωσορίζουμε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ σε αυτά που προτείναμε»: Τι στάση θα κρατήσουν στο ΚΙΝΑΛ στην πρόσκληση Σκουρλέτη

Τη στάση που θα κρατήσουν στην πρόσκληση που απεύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για διάλογο στα κόμματα για το «σπάσιμο» της Β’ Αθήνας προσδιόρισαν στο Κίνημα Αλλαγής, σε σχετική συνεδρίαση που έγινε με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Δημήτρης Ρέππας και Κωστής Σκανδαλίδης, οι οποίοι είχαν διαμορφώσει ως αρμόδιοι υπουργοί τους προηγούμενους εκλογικούς νόμους - ο νόμος, μάλιστα, του δεύτερου ισχύει με μικρές παραλλαγές (π.χ. το μπόνους εδρών του πρώτου κόμματος) αδιαλείπτως από το 2003 έως και σήμερα.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν από τη Χαριλάου Τρικούπη, «καλωσορίζουμε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ σε αυτά που έχει προτείνει εδώ και ένα χρόνο η Φώφη Γεννηματά και αρνούνταν Τσίπρας Μητσοτάκης», σχετικά με την κατάτμηση της Β' Αθήνας και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ, λοιπόν η οποία βάζει ως προαπαιτούμενο για την παρουσία εκπροσώπου της στη συνάντηση τη συζήτηση για την ψήφο των ομογενών, ΔΗΣΥ (Εύη Χριστοφιλοπούλου) και Ποτάμι (Γιώργος Αμυράς) θα πάνε στον διάλογο με τον κ. Σκουρλέτη, όπου αναμένεται από κοινού να καταθέσουν μια συνολική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τον εκλογικό νόμο και όχι αποσπασματικές διατάξεις, οι οποίες αφορούν είτε την κατάτμηση των περιφερειών είτε την ψήφο των ομογενών. Η πρόταση αυτή θα κινείται στη βάση των όσων είχε προτείνει η ΔΗΣΥ το 2016, φέρνοντας μάλιστα και τροπολογία για το «σπάσιμο» της Β' Αθήνας, αλλά απορρίφθηκε τότε από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Send this to a friend