Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Νίκος Παπανδρέου: «Όταν ο Ανδρέας τηλεφώνησε στον Μάο για να σωθεί ο Βαλυράκης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης για εξ αποστάσεως ψηφοφορία: Δεν είναι ένα ζήτημα τεχνικό ή διαδικαστικό, είναι βαθύτατα πολιτικό

Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το σωστό παράδειγμα, να σεβαστούμε τους νέους

Συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 έδωσε ο Γιώργος Καμίνης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εμπλοκή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά και την παρέμβαση των νέων στις διαδικασίες υπογράμμισε ότι από την αρχή είχε δηλώσει υπέρ της ανοικτής διαδικασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ψηφίσουν.

«Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν είναι ένα ζήτημα τεχνικό ή διαδικαστικό, είναι βαθύτατα πολιτικό. Είναι κατά πόσον εφαρμόζουμε την ευρύτερη δυνατή δημοκρατία για την ανάδειξη της ηγεσίας της παράταξης», σημείωσε.

«Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε το σωστό παράδειγμα, να σεβαστούμε τους νέους. Κάποιοι μας είπαν ότι πρέπει να σηκώσουμε τους νέους από τον καναπέ και να πάνε στο παραβάν να ψηφίσουν, δηλαδή να φέρουμε τους νέους τα δικά μας μέτρα, αντί να προσπαθούμε εμείς να μπούμε στα δικά τους παπούτσια, να τους εντάξουμε στην πολιτική, σεβόμενοι τον δικό τους τρόπο ζωής», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ αναρωτήθηκε: «Θα πούμε εμείς στους νέους ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον 20ο και στον 19ο αιώνα όταν η νεολαία σήμερα επικοινωνεί, ψυχαγωγείται, αναζητάει, κοινωνικοποιείται μέσα από το Διαδίκτυο»;

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε όμως και στο ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού «Απαιτείται η κυβέρνηση να δείξει πολιτική βούληση για να προχωρήσει επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό.

Όπως δείξαμε εμείς όταν αντιμετωπίσαμε αντίστοιχα προβλήματα με το Σεράφειο, που φιλοξενεί χώρους πολιτισμού, αθλητισμού και καινοτομίας. Το Σεράφειο, ένα τεράστιο έργο 18 εκατ. € παραλίγο να βρεθεί εκτός ΕΣΠΑ, εξαιτίας ενός αρχαίου αμπελιού που χρειάστηκε ένα χρόνο για εκσκαφή με πρόσθετο κόστος για τον δήμο Αθηναίων, 1.7 εκατ. €.

Αυτό κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο, ήταν οι αρχαιολόγοι με το κουταλάκι και έσκαβαν και περίμενε η μπουλντόζα. Το Σεράφειο όμως, μετά από πίεση και συντονισμένες προσπάθειες του δήμου, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους πολίτες. Χρειάζεται λοιπόν και στο θέμα του Ελληνικού, πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσει αυτή η επένδυση, με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «είναι σημαντικό για όλη την περιοχή της Αθήνας να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Το Ελληνικό θα δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως στο κράτος».

«Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις απ’ ότι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Ας κοιτάξουν να προχωρήσουν αυτήν την επένδυση και βλέπουμε για τις υπόλοιπες», σημείωσε ο κ. Καμίνης.

 

 

Νίκος Παπανδρέου: «Όταν ο Ανδρέας τηλεφώνησε στον Μάο για να σωθεί ο Βαλυράκης»
Λοβέρδος: Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά – Θα υπερδιπλασιάσω τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ
Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές Aθήνας – Άγκυρας μετά από 3μιση ώρες
Συγκλονίζει ο Κάρολος Παπούλιας για Βαλυράκη: «Του έχω θυμώσει για την τελευταία απόδραση»
Ελλάδα-Τουρκία στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών – Οι δυσκολίες και οι παγίδες που χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών
Ανησυχία ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά