Αθήνα

26 oC

αραιές νεφώσεις

Καμίνης: Η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα καλλιεργεί την αίσθηση ατιμωρησίας της Χρυσής Αυγής

Στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφέρεται με δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Στις κυοφορούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφέρεται με δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης με δήλωσή του αναφέρεται στις ποινές για εγκληματική οργάνωση και τονίζει ότι η αλλαγή «προκαλεί εύλογα ερωτήματα και στέλνει λάθος μηνύματα».

«Ήδη από το 2011, όταν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρωτοέκαναν την εμφάνισή τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, μείναμε συνεπείς και αμετακίνητοι στη θέση ότι αυτό το νεοναζιστικό κόμμα έπρεπε να έρχεται συνεχώς αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Αποφασισμένοι και σταθεροί να ταράξουμε τους νοσταλγούς του πιο μαύρου παρελθόντος, στη νομιμότητα δεν κάναμε πίσω ούτε στιγμή. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές πετύχαμε την καταδίκη του χρυσαυγίτη Γερμενή, την πρώτη καταδίκη μέλους της οργάνωσης από την ελληνική δικαιοσύνη. Κατέθεσα στη μεγάλη δίκη για τον οργανωμένο τρόπο και την ιεραρχική δομή της ειδεχθούς δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η σπουδή της Κυβέρνησης να προτείνει την αλλαγή τον ποινικού κώδικα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, στέλνει λάθος μηνύματα και καλλιεργεί την αίσθηση ατιμωρησίας της Χρυσής Αυγής και των νοσταλγών του ναζισμού. Με τους ανθρώπους αυτούς δεν μπορούμε ούτε να κρυβόμαστε ούτε να διαπραγματευόμαστε. Και πρέπει να δώσουμε τη μάχη παντού: στην κοινωνία, στις αίθουσες των δικαστηρίων και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί».

 

Send this to a friend