Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οργή Καμίνη: Η πόλη της Αθήνας πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία!

Τα "πυρά" του στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Υγείας εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τη στάση τους στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

«Η κυβέρνηση κινείται στους ρυθμούς των δελτίων ειδήσεων. Μόλις χθες -και ενώ η κοινωνία διχάστηκε μεταξύ αγιοποίησης και ενοχοποίησης ενός νέου ανθρώπου που έπεσε νεκρός- ο υπουργός Υγείας, που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κώφευε και λειτουργούσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα χωρίς να μας δίνει την παραμικρή απάντηση, σήμερα πια μας καλεί, με επιστολή προς τους πάντες, πολύ αργά και ενώ το ζήτημα των ναρκωτικών έχει γιγαντωθεί, να κουβεντιάσουμε για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που τόσο καιρό ζητάμε», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όπως συμπλήρωσε, τώρα είναι η στιγμή για πράξεις και όχι για θεωρητικά σχέδια δράσης, ενώ τονίζει ότι οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ουσιών είναι «η τελευταία ελπίδα για χιλιάδες χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, καθώς και για την αξιοπρέπεια στις πόλεις μας».

Επίσης, ανέφερε ότι αυτή η πρόταση του δήμου Αθηναίων διαμορφώθηκε μετά από συστηματικό διάλογο που ξεκίνησε το 2017 με όλους τους φορείς της πόλης, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν εμπειρία στη διαχείριση του ζητήματος, και κατατέθηκε ως τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, που όμως απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Παρά τις επιφυλάξεις μας για τη συγκυρία που η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει τον διάλογο, ο δήμος Αθηναίων, η πόλη της Αθήνας, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από την κυβερνητική αδιαφορία, θα συμμετάσχει στη συζήτηση και σύντομα θα ενημερώσει τους πολίτες αν αυτός ο διάλογος είναι ειλικρινής για τη λήψη άμεσων αποφάσεων, ή προσχηματικός, επιβεβλημένος από τη ζοφερή επικαιρότητα», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

 

Send this to a friend