Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μετά τις ΗΠΑ, επίσημη επίσκεψη Καμμένου στη Μόσχα στις 29 Οκτωβρίου

Μετά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ και το Plan B για το Σκοπιανό που προκάλεσε κύματα αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ανακοίνωσε ότι στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα. 

Ο Πάνος Καμμένος θα βρεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα έναν περίπου μήνα πριν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος και δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Καμμένος στις ΗΠΑ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική συνεργασία και επέμεινε πάρα πολύ στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ “αντικρουόμενων δυνάμεων και συμφερόντων”. Σ΄ αυτό το σημείο επέμεινε πολύ και στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτό το ρόλο. Συνεπώς η επίσκεψη στη Μόσχα όχι μόνο δεν προκαλεί κάποιο ζήτημα στο κλίμα στον ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αντιθέτως.

Όπως πολλές φορές έχουμε ξαναγράψει η Ελλάδα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να συζητά με πολλούς διαφορετικούς “παίκτες” στην περιοχή μας. Να μεταφέρει μηνύματα σε “αντιμαχόμενες” πλευρές. Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε .

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στη Ρωσία ο Πάνος Καμμένος έχει πολλά να συζητήσει εκτός από το να προσπαθήσει να εκτονώσει την ένταση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις, ενόψει και της επίσκεψης Τσίπρα.

Send this to a friend