Αθήνα

27 oC

αραιές νεφώσεις

Καμμένος: Θα παλέψω να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές – Όσοι με πρόδωσαν, αύριο θα προδώσουν τον Τσίπρα

Την πικρία του για τους βουλευτές και τα στελέχη που τόν εγκατέλειψαν εξέφρασε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που δεσμεύτηκε να προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την πικρία του για τους βουλευτές και τα στελέχη που τόν εγκατέλειψαν εξέφρασε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που δεσμεύτηκε να προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης στο Star απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συνυπογράφει μαζί με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σημείωσε πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης που τη συνδέει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πονηρό το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έφερε ο Κοτζιάς. Η Συμφωνία είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει τις πολιτικές προτεραιότητες», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Κατά τα άλλα, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση τη γέννησα με τον Τσίπρα, δεν έχει την εμπιστοσύνη μας γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας επιπροσθέτως πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες  από μεγάλα συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα δώσει το «παρών» στο προσεχές συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται.

Κλείνοντας είπε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δέχονταν εξαιτίας των διαφορετικών θέσεών τους: «Κατά καιρούς ο κ. Βούτσης μου είχε επιτεθεί. Είχαμε διαφωνήσει για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις άδειες του. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε, τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την εκκλησία και τις παρελάσεις. Ήθελαν να περάσουν απόψεις για τους αρνητές στράτευσης. Δεν τα πέρασα εγώ αυτά».

Send this to a friend