Αθήνα

 

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

32
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής σε Κασσελάκη: Μην ενημερώνεστε από εκπομπές ελαφριάς ψυχαγωγίας, κάντε προανακριτική για τα Τέμπη

Ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «άξιο συνεχιστή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα», ο οποίος είναι «είτε άπειρος, είτε πρόθυμος διακινητής fake news, ή το πιο πιθανό και τα δύο».

Στην αναφορά του κ. Κασσελάκη, πως ο Κώστας Καραμανλής είχε λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2020 επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα χωρίς να κάνει κατι, ο βουλευτής της κυβέρνησης ανέφερε πως «η μοναδική συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών ήταν η τεχνική έκθεση συμβούλου που ζήτησε τον Ιούλιο του 2019 και αφορούσε τις κερκίδες. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε να παραδίδεται τμηματικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2020 και ο πλήρης φάκελος διαβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ΟΑΚΑ».

Ακόμη, στάθηκε, και στο δυστύχημα των Τεμπών, για το οποίο τον κατηγόρησε ακόμη ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας «τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι. Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα».

Αναλυτικά, η δήλωση Καραμανλή:

«Λυπάμαι πολύ που ο νέος – μόνο στην ηλικία, αλλά όχι στην νοοτροπία – πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τα ψεύδη στοχοποιώντας με προσωπικά για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω καμία σχέση, όπως αυτό του ΟΑΚΑ. Είναι όπως φαίνεται άξιος συνεχιστής του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.

Πριν του απαντήσω όμως επί προσωπικού, όπως έκανε αυτός, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να τα μάθει. Kαθότι είναι είτε άπειρος, είτε πρόθυμος διακινητής fake news, ή το πιο πιθανό και τα δύο. Θα του συνιστούσα δε, να ξεκινήσει να ενημερώνεται και από άλλες πηγές, πέραν των εκπομπών ελαφριάς ψυχαγωγίας.

Η μοναδική συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών ήταν η τεχνική έκθεση συμβούλου που ζήτησε τον Ιούλιο του 2019 και αφορούσε τις κερκίδες. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε να παραδίδεται τμηματικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον Νοέμβριο του 2020 και ο πλήρης φάκελος διαβιβάστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το ΟΑΚΑ.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη από το 2004 που προβαίνει σε έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά την εμπαθή επίθεση στο πρόσωπό μου για το όνομα το οποίο φέρω, να πω και στον ίδιο και τους συμβούλους του, πως αυτό δεν αποτελεί μομφή, αλλά τιμή. Και είναι χρέος για εμένα να υπηρετώ την πατρίδα μου με διαχρονικές αξίες, από τις οποίες ο ίδιος απέχει πολύ.

Και κάτι τελευταίο, επειδή η χώρα αυτή είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε: τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι.

Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ώστε να λάμψει και εκεί η αλήθεια».

Ροή Ειδήσεων

screenshot 2023 07 11 105907

10/12/2023 | 09:09

Καίτη Φίνου: «Πρέπει να έφυγα για λίγο από τη ζωή…»

10/12/2023 | 09:04

Στα φετινά επίπεδα οι τιμές του ρεύματος και στις αρχές του 2024 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα τιμολόγια

10/12/2023 | 08:43

Ζώδια: Ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

10/12/2023 | 08:21

Microsoft, Google και άλλοι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί στην Ελλάδα – Οι μεγάλες επενδύσεις και τα επόμενα βήματα

10/12/2023 | 08:10

Αγωνία για την 40χρονη Κατερίνα από το Λεβίδι που αγνοείται από την Τέταρτη

10/12/2023 | 08:00

Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

10/12/2023 | 07:53

Γιώργος Σεφέρης: Στις 10 Δεκεμβρίου 1963 τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας- Ήταν το πρώτο Νόμπελ για την Ελλάδα

10/12/2023 | 07:46

Το δίκτυο της Χαμάς καταρρέει, δηλώνει ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου

10/12/2023 | 07:43

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου
ek vroxi 1517x864

10/12/2023 | 07:39

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

10/12/2023 | 07:32

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 – 15 Δεκεμβρίου

09/12/2023 | 23:31

Μιμή Ντενίση: Η κόρη μου δέχθηκε μπούλινγκ, της έλεγαν «η μάνα σου, σού ανοίγει όλες τις πόρτες»
screenshot 2023 12 06 114754

09/12/2023 | 23:16

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;» λέει η αδερφή της 43χρονης

09/12/2023 | 23:06

Αργύρης Πανταζάρας: «Χάρη έκανα στην μητέρα μου που την κάλεσα στον γάμο μου…»

09/12/2023 | 22:50

Μπέσσυ Μάλφα για Γεράσιμο Σκιαδαρέση: «Δεν ζηλεύει, χαίρεται όταν με φλερτάρουν…»
siriza
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ορίστηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου
screenshot 18
Στέφανος Κασσελάκης: Βάζουμε μεγάλους στόχους γιατί είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει
screenshot 2023 12 08 170029 252863 420755 type13262
Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις – Παρών στη σύσκεψη στο Μαξίμου και ο διοικητής της ΕΥΠ
51 συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μιλούσε ο Κασσελάκη στην ΚΕ¨«Διαλύει το κόμμα»
mitsotakis ypourgiko 002 emea
Σύσκεψη αποφάσεων για την αθλητική βία – Εισηγήσεις ακόμη και για διακοπή του πρωταθλήματος
pasok kinal 130723
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Τα τρόφιμα τραβούν την ανηφόρα – Επικοινωνιακά τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια»