Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Καρανικόλας κατά Πολάκη: «Είστε συμμέτοχος στη σκευωρία για την Novartis» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμάχη στον τηλεοπτικό αέρα είχαν ο Σπύρος Καρανικόλας, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη στο «Κόντρα» κατά την συζήτηση για την προβολή του ελβετικού ντοκιμαντέρ για την Novartis.

Διαμάχη στον τηλεοπτικό αέρα είχαν ο Σπύρος Καρανικόλας, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη στο «Κόντρα» κατά την συζήτηση για την προβολή του ελβετικού ντοκιμαντέρ για την Novartis.

«Ακούμε επί 2 ώρες την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει στοχοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος και δεν με αφήνετε να μιλήσω», είπε ο κ. Καρανικόλας, όταν την ώρα της τοποθέτησής του, ο Παύλος Πολάκης τον διέκοπτε.

Ο Σπύρος Καρανικόλας απηύθυνε ερώτημα στον κ. Πολάκη αν η εξεταστική που έκανε για την Υγεία εξέτασε την περίοδο για την φαρμακευτική δαπάνη, όταν ανέβαινε ή όταν έπεφτε. «Ο κ. Πολάκης το 2011 όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος έπαιρνε τα δραστικά μέτρα τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη μείωση της κερδοφορίας όλων των φαρμακευτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Novartis, ήταν από αυτούς που διαμαρτύρονταν και έλεγαν στον Ανδρέα Λοβέρδο να ξαναυξήσει τη φαρμακευτική δαπάνη στο 1% του ΑΕΠ. Και επίσης, κ. Πολάκη, αφού οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι εξεταζόμενοι δεν προσέφεραν κανένα στοιχείο, ανοίχτηκαν λογαριασμοί δεν βρέθηκε τίποτα, από τις καταθέσεις τους δήθεν άκουσαν, δήθεν έμαθαν, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ποιος τα πήρε, πότε τα πήρε, και όλη αυτή η διαδικασία, αυτό που έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδικό επιχείρημα, βάσει του οποίου έστησαν τη σκευωρία, ήταν ότι η Novartis αύξησε τα κέρδη της».

Και συνέχισε: «Το 2014 η Novartis έχει τζίρο 337 εκατ. ευρώ και ζημιές 7,5 εκατ. ευρώ. Το 2014 τότε που υποτίθεται ότι τα έπαιρναν όλοι οι προηγούμενοι επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το 2015, λοιπόν, επί ΣΥΡΙΖΑ ο τζίρος αυξάνεται στα 341 εκατ. ευρώ και από ζημιές που είχε, έχει κέρδη 20,3 εκατ. ευρώ».

Ο Παύλος Πολάκης στη δική του τοποθέτηση σχολίασε: «Είναι πολύ προκλητικό το παλικάρι (εν. τον Σπ. Καρανικόλα). Πετά μία μπηχτή η οποία είναι προσωπική. Φάγανε και τα παραθυρόφυλλα και βγαίνουν και επιθετικά».

Με τον κ. Καρανικόλα να αντιτείνει: «Είστε συμμέτοχος στη σκευωρία κ. Πολάκη. Λέγατε ότι δεν ξέρατε ο ένας τον άλλο κι εσείς τους ξέρατε από τη Βουλή κ. Πολάκη».

«Εσύ είσαι συμμέτοχος σε μία μπούρδα» του απάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπ. Υγείας.

Δείτε τις τοποθετήσεις του Σπύρου Καρανικόλα και τη διαμάχη με τον Παύλο Πολάκη:

Send this to a friend