Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καρφάρα» Θεοδωράκη για επίσκεψη Τσίπρα στην «Παπαστράτος»! «Χρήσιμη σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς»

«Καρφάρα» Θεοδωράκη για επίσκεψη Τσίπρα στην «Παπαστράτος»! «Χρήσιμη σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς»

Αιχμηρό σχόλιο έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ», στον Ασπρόπυργο, και τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε – μεταξύ άλλων- ότι «είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία».

«Χρήσιμη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον «Παπαστράτο», σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς και της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Eξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, «ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει».

Επισημαίνει ότι για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης- κι όχι αναιμικής- έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. « Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Ποτάμι τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός των capital controls υποσχέθηκε και τη λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018».

Την ίδια στιγμή, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι σε ύπνωση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κι όταν τα βρίσκουν πληρώνουν αβάσταχτα επιτόκια και η ρύθμιση των 105 δισ. κόκκινων δανείων παραπέμπεται συνέχεια στις ελληνικές καλένδες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend