Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λιγνάδης: «Χρησιμοποιούσε βωμολοχίες μπροστά σε πάρα πολλά παιδιά – Eίχε ειπωθεί ένα “αστείο” πως… εγώ είμαι μεγάλος για εκείνον» (vid)»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Γεννηματά σε Τσίπρα! «Με σόκαρε το μίσος που έσταζε κάθε λέξη του»

«Βαθύτατα προβληματισμένη» από το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαπλοκή εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που έκανε λόγο για «κοκορομαχία ανάμεσε σε Τσίπρα και Μητσοτάκη»...

 «Βαθύτατα προβληματισμένη» από το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για τη διαπλοκή εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που έκανε λόγο για «κοκορομαχία ανάμεσε σε Τσίπρα και Μητσοτάκη».

«Αυτό που εμένα με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας», επισήμανε η ίδια στο Ρ/Σ ΤΟΥ «REAL» με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και υπερτόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, την οποία δε θέλει ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν εάν αποδειχθεί ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί κανείς να συκοφαντεί πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί», επισήμανε η Φ. Γεννηματά για τις κατηγορίες του Αλ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά:

Για την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή

«Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση. Ενοχλημένη και σοκαρισμένη. Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.

Έχω παρακολουθήσει πολύ σκληρές  αντιπαραθέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως όσο σκληρή και εάν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, υπήρχαν πάντα γέφυρες επικοινωνίας και δυνατότητες συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν και αφορούν  τη χώρα.

Η εθνική συμφιλίωση είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας.

Χθες ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα. Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.

Σκεφτόμουν όλο το βράδυ χθες, όλα τα νέα παιδιά που προβληματίζονται για το εάν μπορούν να έχουν μέλλον στον τόπο μας. Επειδή έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία φοβάμαι  ότι το μόνο πράγμα που θα σκέφτονταν ήταν πώς να βγάλουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Χρειαζόμαστε εθνική γραμμή, χρειαζόμαστε εθνική αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε συνεννόηση, χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

Για τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη.

Η πολιτική διαδρομή και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ, το έργο της παράταξής μας είναι τεράστιο γι’ αυτό τον τόπο. Προφανώς υπάρχουν και λάθη. αλλά επίσης εμείς έχουμε προκαλέσει και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να συνυπογράψουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την ώρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ και να μελετήσουμε τις ευθύνες όλων.

Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν εάν αποδειχθεί ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί κανείς να συκοφαντεί πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί.

Έχουμε πει διαφάνεια παντού και όλα στο φώς και του αρνούνται.

Ξεκίνησα την παρέμβασή μου χθες στη Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο. Εμείς έχουμε κάνει, βαθύτατο και αντικειμενικό έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες. Το πόρισμα είναι,  με δική μας πρωτοβουλία,  στον εισαγγελέα εδώ και πάνω από 30 μήνες. Τους προκάλεσα και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνουν πρώτα το ίδιο και μετά να έρθουν να μας ξαναμιλήσουν. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτό».

Για την χθεσινή απόφαση του Eurogroup

«Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, γιατί η αδυναμία της κυβέρνησής του και η ανικανότητά του, οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο.

Αλλά δεν μπορεί η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να γίνεται πρόβλημα για τη χώρα. Δεν γίνεται να ανοίγουν ορέξεις και να γράφουν σήμερα οι Γερμανικές   οι εφημερίδες ότι θα σας βοηθήσουμε με το χρέος και έξω από εδώ.

Την ίδια στιγμή  αποθρασύνεται η ηγεσία της  Τουρκίας  και εντίνεται η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.  Δεν μπορεί σε αυτό το περιβάλλον η χώρα  η να βουλιάζει στο βάλτο  και οι κυβερνώντες  να παίζουν πιάνο στο σαλόνι του Μαξίμου σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Είναι παρακμιακά πράγματα αυτά και έχουν τεράστια ευθύνη για το πού οδηγούν αυτή τη στιγμή τον τόπο.

Βλέπω τη μέση ελληνική οικογένεια να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να μη βλέπει φως και ελπίδα κάπου στην άκρη του τούνελ. Βλέπω  τα νοσοκομεία να διαλύονται, βλέπω την εκπαίδευση να ισοπεδώνεται. Βλέπω ότι αυτό που κάνουν είναι ότι μοιράζουν την φτώχεια».

Όλα όσα συζητήθηκαν στην ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Κινήσεων Πολιτών
Παρακολουθήστε την ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Κινήσεων Πολιτών (BINTEO)
Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης – Τι αναφέρει στην σχετική επιστολή
ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Ταραντίλη: Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία της κ. Μενδώνη του αξίζουν συγχαρητήρια
Ταραντίλης σε ΣΥΡΙΖΑ: Σεβαστείτε ότι παραιτήθηκα για οικογενειακούς λόγους – Συνεχίζω να υπηρετώ την ΝΔ και τον Μητσοτάκη
Χριστοδουλάκης για υπόθεση Κουφοντίνα: Η «εκδίκηση» της Δημοκρατίας είναι ο σωφρονισμός χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις