Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καρφιά» ΚΙΝΗΜΑτος στην ηγεσία του Αρείου Πάγου: Δυο φορές έχει κριθεί αθώος ο Γεωργίου, αλλά η Ξένη Δημητρίου επιμένει

Σαφείς αιχμές κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου αφήνει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή την υπόθεση του άλλοτε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα, βάζοντάς τον σε νέες δικαστικές περιπέτειες, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη αθωωθεί δυο φορές για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για τη γνωστή κατηγορία, δηλαδή, για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, με στόχο να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο.

«Η Δικαστική υπόθεση του κ. Γεωργίου έχει καταστεί εν τοις πράγμασι η σημαντικότερη ίσως δικογραφία της Μεταπολίτευσης, με πολιτικά χαρακτηριστικά και αναμφίβολα με πολιτικές συνέπειες, γύρω από ένα κυρίαρχο όσο και πλαστό ερώτημα: Διογκώθηκε το 2010 το έλλειμμα της Ελλάδος από τον κ. Γεωργίου ή παραδόθηκε το 2009 μια χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον κ. Καραμανλή;», αναφέρει αρχικά το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίζει: «Κι ενώ ο κ. Γεωργίου έχει κριθεί αθώος ήδη 2 φορές, ο Άρειος Πάγος - δια της κας Ξένης Δημητρίου - φαίνεται ότι επιμένει μη λαμβάνοντας υπόψιν σειρά ελληνικών και ευρωπαϊκών εγγράφων».

«Το κτήριο του Άρειου Πάγου έχει χαρακτηριστεί από κορυφαίους αρχιτέκτονες ως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά κατασκευάσματα της Μεταπολίτευσης κι αυτό ένεκα της δεκτικότητας των χώρων του στο "φως" της ημέρας. Χθες, ήταν μια όχι φωτεινή ημέρα!», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Send this to a friend