• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 01:22

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Καρφιά» KINHMATOΣ για Μόρια: «Γραμματείες» αντί πραγματικής διαχείρισης του προσφυγικού...

«Καρφιά» KINHMATOΣ για Μόρια: «Γραμματείες» αντί πραγματικής διαχείρισης του προσφυγικού...

Μια σφοδρή επίθεση για το προσφυγικό ζήτημα εξαπολύει μέσα από ανακοίνωση το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση, με αφορμή και το χθεσινό επεισόδιο έντασης στη Μόρια.

«Το ανησυχητικά επαναλαμβανόμενο εκρηκτικό κλίμα στη Μόρια φαίνεται ότι αφήνει παγερά αδιάφορους, για πολλοστή φορά, την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» τονίζει χαρακτηριστικά το Κίνημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας και τα προαναχωρησιακά κέντρα, σε συνδυασμό με τις απίστευτα χρονοβόρες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, έχουν καταγραφεί σε ποικίλες εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Η κατακραυγή δεν φάνηκε να απασχολεί – πόσω μάλλον να κινητοποιεί - το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να προκρίνει επιτέλους μία ορθή διαχείριση του προσφυγικού, προασπίζοντας καταρχάς τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Αντί αυτών, ο κ. Υπουργός είναι αφοσιωμένος στο να συστήνει έναν ακατανόητο αριθμό βραδυκίνητων Γενικών και Ειδικών Γραμματειών στο Υπουργείο του. Ας μας εξηγήσει κάποτε ο κ. Υπουργός, τι τον κρατάει μακριά από τη βελτίωση των δομών και τη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών στην υπηρεσία ασύλου.

Send this to a friend