Αθήνα

13 oC

αυξημένες νεφώσεις

"Καρφιά" Θεοδωράκη σε κυβέρνηση: Το μόνο που υπερασπίζεται είναι τις θεσούλες των υπουργών της

«Ένα κυβερνητικό τσίρκο είναι που παραπαίει»

«Το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι τις θεσούλες των υπουργών της, των συμβούλων της, του κομματικού κατεστημένου που θέλει να έχει μια δουλειά. Τη μια μέρα λένε ας κάνουμε αυτή την επένδυση, αλλά όταν το χειροκρότημα δεν είναι πολύ δυνατό και υπάρχει μια αντίδραση, λένε την επόμενη “ας μην την κάνουμε”», επισήμανε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας με νόημα, πως: «Ένα κυβερνητικό τσίρκο είναι που παραπαίει».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός» και τη στάση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να πάρει η κυβέρνηση μια ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να «τσαλαβουτάει κάθε μέρα σε διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «όταν έχεις μια κυβέρνηση, η οποία αδρανεί και δεν αποφασίζει, η οποία προτιμά να τουιτάρει αντί να πολιτεύεται, είναι προφανές ότι ο κόσμος διχάζεται».

Τέλος, αναφορικά με τις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου προοδευτικού Κινήματος, ανέφερε ότι «η συμφωνία που έχει γίνει με τον κ. Αλιβιζάτο -και κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει- αφορά τη δημιουργία ενός εντελώς νέου φορέα» και πρόσθεσε για τις διαφωνίες που εκφράζονται για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ότι «δεν πρέπει να μας φοβίζει. Η τεχνοφοβία είναι ένα παλιό σύμπτωμα, όπως όταν το 1981 κάναμε εκλογές με κομπιούτερ -όπως τότε τα λέγανε- και υπήρχαν υποψήφιοι βουλευτές που μετά κάνανε μήνυση και αγωγή στα κομπιούτερ που τους βγάζανε πίσω γιατί πίστευαν ότι κάποιος είναι πίσω από αυτά και αλλάζει τα αποτελέσματα. Αυτά τα πράγματα τα ακούει σήμερα η νεολαία μας και οι άνθρωποι που ξέρουν και γελάνε. Οι εκλογές θα είναι εντελώς αδιάβλητες».

Send this to a friend