• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 13:02

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Κάρφωσαν» τη Γεννηματά Ανδρουλάκης-Ρέππας στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ - Μουδιασμένα τα στελέχη από το εκλογικό αποτέλεσμα

Στον αφρό αρχίζουν και βγαίνουν στο Κίνημα Αλλαγής οι εντάσεις σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της πορείας που θ’ ακολουθήσει το ΚινΑλ την επόμενη μέρα.

Στον αφρό αρχίζουν και βγαίνουν στο Κίνημα Αλλαγής οι εντάσεις σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της πορείας που θ’ ακολουθήσει το ΚινΑλ την επόμενη μέρα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Για πολλούς ήταν, άλλωστε, αναμενόμενο ο Νίκος Ανδρουλάκης να σηκώσει το γάντι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και ν’ απαντήσει ευθέως στη Φώφη Γεννηματά και στις αιχμές που διατύπωσε εκείνη σχετικά με «δούρειους ίππους» που ήθελαν ν’ αποτύχει το ΚινΑλ.

«Τα περί δούρειων ίππων δεν με αφορά. Εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, τον Θεοχαρόπουλο και τον Ραγκούση», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚινΑλ, απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά, ενώ άφησε αιχμές και για την προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας πως ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες κι εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις πριν ακόμη τις ευρωεκλογές έως την 7η Ιουλίου. «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Όσο για την επόμενη μέρα, αφού πρώτα τόνισε ότι κανείς δεν περίμενε στο ΚινΑλ ότι θα φτάσει στο 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 31%, επισήμανε πως είναι εθνική υπόθεση η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει. «Η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκίστικα στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, καλώντας να γίνονται οι συγκρίσεις με βάση τους 212.000 που ψήφισαν για την εκλογή προέδρου του ΚινΑλ και όχι με τις εκλογές του 2015.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος, στη δική του ομιλία, τόνισε πως «είναι ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%», κάνοντας επίσης λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή, αφού – όπως είπε – ο κόσμος πίστεψε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά και μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ και γι’ αυτό ψήφισε είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά κι όχι το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε με χαρακτηριστικό τρόπο.

Τα περισσότερα στελέχη του ΚινΑλ έδειχναν πάντως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις προβληματισμένα και ιδιαίτερα ανήσυχα για τις εξελίξεις, ενώ καταγράφηκαν και απουσίες από τη συνεδρίαση, οι οποίες φαίνεται πως δεν ήταν άσχετες με τις εξελίξεις και την κριτική που ακούστηκε. Επιχειρώντας πάντως να περάσει στην αντεπίθεση η ηγετική ομάδα, ο Χρήστος Πρωτόπαππας υποστήριξε ότι αν το ΚινΑλ δεν είχε πετύχει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, τώρα δεν θα γινόταν συζήτηση. Και πρόσθεσε ότι δεν άκουσε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ κάποια άλλη πρόταση, παρά μόνον «κριτική χωρίς περιεχόμενο», όπως χαρακτήρισε τις ενστάσεις Ανδρουλάκη-Ρέππα. Παραδέχθηκε πάντως ότι πρέπει να γίνει μια πλήρης συζήτηση πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε από το 44% του 2009 στο σημερινό 8% του ΚινΑλ.

Ανέφερε επίσης ότι το ΚινΑλ θα κάνει δυναμική αντιπολίτευση και πως δεν υπάρχει ζήτημα σύμπραξης με τη ΝΔ, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Νωρίτερα, η ίδια η επικεφαλής του ΚινΑλ είχε πει πως δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα «με όρους διπολικής αντιπαράθεσης» και πως το ΚινΑλ «από θέση ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας ασκεί κριτική στο λαϊκισμό, στη στασιμότητα, στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», εμμένοντας έτσι σε αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη πορεία.

Η κυρία Γεννηματά παραδέχθηκε, εξάλλου, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αναλαμβάνοντας την κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη για λάθη και παραλείψεις στην προεκλογική στρατηγική του ΚινΑλ, αλλά τόνισε ότι είναι στέρεο για την περαιτέρω πορεία του, αφήνοντας ξανά αιχμές για προσωπικές στρατηγικές όσον αφορά είτε στην προσπάθεια συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ.

Send this to a friend