Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία ΠΑΣΟΚ : Αποκρύπτουν μέτρα 1,8 δισ στο ασφαλιστικό

Τη σκόπιμη απόκρυψη των μέτρων για το ασφαλιστικό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, από το non-paper της κυβέρνησης όπου περιγράφεται η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς, καταγγέλλει το ΠαΣοΚ για να μην φανούν οι μειώσεις που θα υπάρξουν σε μισθούς και συντάξεις «Χθες», αναφέρουν κύκλοι της Χαρ.Τρικούπη, «κυκλοφόρησε ένα non-paper της κυβέρνησης με τίτλο «βιώσιμη λύση […]

Τη σκόπιμη απόκρυψη των μέτρων για το ασφαλιστικό, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, από το non-paper της κυβέρνησης όπου περιγράφεται η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς, καταγγέλλει το ΠαΣοΚ για να μην φανούν οι μειώσεις που θα υπάρξουν σε μισθούς και συντάξεις

«Χθες», αναφέρουν κύκλοι της Χαρ.Τρικούπη, «κυκλοφόρησε ένα non-paper της κυβέρνησης με τίτλο «βιώσιμη λύση η πρόταση της Κυβέρνησης», και με το οποίο πληροφορούνται τα Μ.Μ.Ε. για το περιεχόμενο των προτάσεων που αυτή είχε καταθέσει στους εταίρους.

Από το non-paper αυτό όμως «απουσίαζε» συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα που έχουν προτείνει για το Ασφαλιστικό και τα οποία ανέρχονται σε 1,8 δις ευρώ (0,37% του ΑΕΠ για το 2015, και 1,05% του ΑΕΠ για το 2016).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνουμε ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

·      Περιορισμούς στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, 300 εκατ. ευρώ το 2016, 60 εκατ. ευρώ το 2015.

·      Αύξηση εισφορών για τις συντάξεις του ΙΚΑ κατά 3,9%, με απόδοση 800 εκατ. ευρώ το 2016 και 350 εκατ. ευρώ το 2015.

·      Αύξηση των εισφορών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνταξιούχων από το 4% στο 5%, με απόδοση 270 εκατ. ευρώ το 2016 και 135 εκατ. ευρώ το 2015.

·      Αύξηση εισφορών των συνταξιούχων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 0% στο 5% για τις επικουρικές συντάξεις, με απόδοση 240 εκατ. ευρώ για το 2016 και μηδέν για φέτος.

·      Αύξηση εισφορών για τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5%, με απόδοση 250 εκατ. ευρώ το 2016 και 120 εκατ. ευρώ το 2015.

Καθίσταται σαφές ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις οδηγούν:

-Σε μείωση των συντάξεων,  μια και αυξάνονται οι παρακρατούμενες εισφορές.

-Σε μείωση των μισθών (αύξηση εισφορών για τα επικουρικά ταμεία).

-Σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ιδιαίτερα επιβαρυντική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θέματα που επιμελώς  αποκρύβονται από την δημόσια συζήτηση από τους εκπροσώπους των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της άρνησης, για περαιτέρω μειώσεις συντάξεων-μισθών είχε προβληθεί ως «κόκκινη γραμμή» από το ΠαΣοΚ κατά τη διαπραγμάτευση του 2014. Κυριάρχησε όμως και στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο 5μηνο.

Αλλά όπως ο λαός μας λέει το ψέμα έχει…κοντά ποδάρια», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα της Χαρ. Τρικούπη.

Πελώνη: Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι; Επειδή δεν έσβησα τα tweet όπως έκαναν άλλοι – Φθηνή τακτική τυμβωρύχων
«Μπλόκο» Μαξίμου σε «πρόωρες εκτιμήσεις» για το Πάσχα  
Έκτακτη συνάντηση Δένδια με Ερντογάν – Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα ΥΠΕΞ
Επεισόδιο Δένδια – Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες – Απειλείτε τα νησιά μας, γι’αυτό έχουν στρατό – Η Τουρκία έχει παραβιάσει το Δίκαιο της θάλασσας
Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές με Δένδια – Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Άγκυρα – Ζωντανά οι δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου