Αθήνα

24 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Σοβαρές καταγγελίες Δημοκρατικής Συμπαράταξης για νομοσχέδιο ρουσφετιών από Κοτζιά!

Σοβαρές καταγγελίες Δημοκρατικής Συμπαράταξης για νομοσχέδιο ρουσφετιών από Κοτζιά!

Για δημιουργία «κομματικής στρατιάς» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Όπως αναφέρουν από τη ΔΗ.ΣΥ. «ο Υπουργός Εξωτερικών φροντίζει να δημιουργήσει το δικό του «μερίδιο» κομματικής «στρατιάς». Σε ένα νομοσχέδιο μόλις δέκα σελίδων, ο κ. Κοτζιάς προλαβαίνει να διορίσει δεκάδες υπαλλήλους, να προχωρήσει σε (σκοπίμως) αόριστο αριθμό αποσπάσεων και να εξαγγείλει συμβάσεις έργου με ιδιώτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο, «τακτοποιώντας» όσα «δικά τους» παιδιά χρειαστεί».

«Και βέβαια, φρόντισαν η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να μην αποκρύψει το συνολικό κόστος των διορισμών. Αναφέρει μόνο ότι το κόστος της κάλυψης των 4 θέσεων ανέρχεται στις 120.000 ευρώ. Διερωτάται κανείς: αν αναλογικά το κόστος της κάλυψης του συνόλου των θέσεων θα ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ. Δεν διευκρινίζεται βέβαια, η ποσόστωση με τους ΑΝΕΛ – ελπίζουμε αυτό να μη δημιουργήσει ενδοκυβερνητική κρίση και οδηγήσει σε καταψήφιση του νομοσχεδίου, που κατά τα άλλα ρυθμίζει και εκκρεμή υπηρεσιακά ζητήματα των υπαλλήλων του Υπ. Εξωτερικών», επισημαίνουν σχετικά.

«Η Ελλάδα πορεύεται, δυστυχώς, χωρίς σαφή εθνική στρατηγική, αλλά έχει πάντως, ξεκάθαρη στρατηγική διορισμών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend