Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Κατάθεση Φρουζή: «Η Τουλουπάκη ζήτησε να πω αυτά που ήθελε - Η γραμματέας μου με έκλεβε επί τρία χρόνια»

Σε εξέλιξη είναι η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis στην Ελλάδα, στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Σε εξέλιξη είναι η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis στην Ελλάδα, στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018, λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε». 

Σχετικά με το αν είχε συναντήσεις με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, ο κ. Φρουζής απάντησε ότι «τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κουτρουμάνη δεν τους έχει δει ποτέ του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τους Στουρνάρα, Λυκουρέτζο, Αδωνη Γεωργιάδη και Σαλμά τους είχε συναντήσει κάποιες φορές ως προεδρος του ΣΦΕΕ. Επί υπουργείας Αδωνι Γεωργιάδη ανέφερε ότι είχε ψηφιστεί εάν νομοσχέδιο για τα φάρμακα που είχαν όλοι πρόβλημα. «Κυρίως με εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε: «Συναντήθηκα και με τον Τσίπρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μας μείωνε τις τιμές (πριν το 2015). Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των τιμών και έβγαλε και έδωσε συνέντευξη Τύπου».

«Με Μανιαδάκη δεν είχα συνεργασία. Δεν εδωσα ποτέ χρήματα στον Λυκουρέτζο. Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από εμένα. Εδώ ειπαν ότι σε 15 ημέρες πρωθυπουργίας εδωσα λεφτά στον Πικραμμένο» ισχυρίστηκε πρώην αντιπρόεδρος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, προσθέτοντας: «Δεν υπήρχε ταχεία αποπληρωμή οφειλών στη Νοβαρτις. Το 2014 ο τζίρος μας ήταν 330 εκατ. ενώ από το 2015 εως το 2019 είχε αλματώδη αύξηση στα 400-420 εκ επί ΣΥΡΙΖΑ. Τον Πικραμμένο τον συνάντησα μια φορά στο φουαγιέ το Μεγάρου Μουσικής. Τον Σαμάρα σε μια μεγάλη εκδήλωση  παρουσία της Μερκελ που είχα κληθεί ως Προεδρος του ΣΦΕΕ και δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλόπουλος. Ήμουν επιθετικός προς τη γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει κυβέρνηση Σαμάρα να πληρώσει. Η παρέμβαση μου για τα χρέη στη φαρμακοβιομηχανία έπαιξε στον τύπο. Δεν συνάντησα ποτέ τον Σαμάρα προσωπικά, ούτε μετέφερα κάτι τροχήλατο, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα. Στη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ επιτράπηκε κατόπιν αύξηση της τιμής του φαρμάκου. Για Τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επι ΣΥΡΙΖΑ, όχι επι Σαμάρα. Ο Δεσταμπασίδης έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του. Η Μαραγγέλη με έκλεβε επι τρία χρόνια. Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια. Είχα πολλά προσωπικά μου πράγματα αφήσει να χειρίζεται, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδιών μου. Το 2015 άρχισα να τη βάζω στη γωνία. Ήμουν σε αντιδικία με την Μαραγγέλη και τον Δεσταμπαισδη. Τον Μανία τον γνώριζα ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάζει άκρη με τα δελτία τιμών και ένα δικό του λογισμικό». 

Send this to a friend