Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Καθαρά λόγια από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ζητά η Γεννηματά – Πως αντιδρούν κορυφαία στελέχη που διαφωνούν με την προεκλογική καμπάνια του κόμματος

Καθαρά λόγια θα ζητήσει η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, καλώντας και τους εκλεγμένους βουλευτές να στηρίξουν την απόφαση του Συνεδρίου για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

Καθαρά λόγια θα ζητήσει η επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής, καλώντας και τους εκλεγμένους βουλευτές να στηρίξουν την απόφαση του Συνεδρίου για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

ΓΡΑΦΕΙ Η Φώφη Γιωτάκη

Η κα Γεννηματά δράττοντας την ευκαιρία των δύο διαδοχικών συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής επιλέγει να στείλει προσκλήσεις με προειδοποιητικά μηνύματα σε βουλευτές και στελέχη, σπεύδοντας ταυτόχρονα να απαντήσει σε έμμεσες ή άμεσες κατηγορίες για το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι πασιφανές ότι με την χθεσινή εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ απευθυνόταν όχι μόνο στους κ.κ. Μαλέλη και Κρεμαστινό, αλλά και -κυρίως- στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος δεν απέφυγε να δηλώσει ότι «το αποτέλεσμα δε συμβαδίζει με τις προσδοκίες του κόμματός μας».

Η κα Γεννηματά υπερασπίστηκε τις πρωτοβουλίες της «για την ενότητα, την διεύρυνση και την ανασύνθεση του πολιτικού μας χώρου που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε άτακτη εκλογική και πολιτική υποχώρηση και κατακερματισμένος». Αναγνώρισε ότι η πορεία δεν απέδωσε όλα όσα προσδοκούσαν, έδειξε διάθεση αυτοκριτικής λέγοντας ότι έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου και έκλεισε την αναφορά της  με ένα δηκτικό σχόλιο περί κρυπτόμενων: «Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα , με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται, αν θα υπήρχαμε καν σήμερα αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια. Μιλάω γι αυτούς που και το 2015  έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης».

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ έστρεψε επί της ουσίας τα δηλητηριώδη βέλη της και προς την πλευρά στελεχών από το βενιζελικό- εκσυγχρονιστικό μπλοκ. «Εμείς ξεκινήσαμε το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Σήμερα είμαστε το τρίτο κόμμα, μόνοι στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά για την διαδρομή που ακολούθησε αναλαμβάνοντας την ηγεσία του κόμματος μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου το 2015. Η αναφορά δεν ήταν τυχαία, καθώς, οι πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει ενημερωθεί για κρούσεις της ΝΔ προς στελέχη του ΚΙΝΑΛ να αναλάβουν θέσεις σε γενικές γραμματείες και οργανισμούς, μετά την υπουργοποίηση του Μ. Χρυσοχοίδη και άλλων προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ.

«Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους», τόνισε και συνέχισε εξαπολύοντας πυρά:

«Κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν. Γι’ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Εναντίον, όλων όσοι η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί ότι κρυφοκοιτάζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ (πχ για τους κ.κ. Μαλέλη, Κρεμαστινό), θεωρείται και η έτερη προειδοποίηση της κυρίας Γεννηματά:

«Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς του δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε σειρά αλλαγών στην δομή της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σύντομα με τον ορισμό της βασικής ομάδας κρούσης στην Επικοινωνία και τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος.

Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στις αντιδράσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία κρίνουν αυστηρά το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν κρύβουν την διαφωνία τους με κάποια προτάγματα της προεκλογικής περιόδου- όπως για την συζήτηση περί ψήφου ανοχής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καθοριστικής σημασίας είναι προφανώς η τοποθέτηση στελεχών, όπως του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει προϊδεάσει για το πλαίσιο της ομιλία του- αλλά και όσων διαμήνυσαν ότι θα δηλώσουν ευθέως την διαφωνία τους αμέσως μετά τις κάλπες για την σύγκρουση της κυρίας Γεννηματά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Send this to a friend