Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Πέφτει κάτω από τις 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Καπα Research- «Μάχη» για την 3η θέση, εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, Λεβέντης

Την άνοδο του δικομματισμού, την πόλωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και το κλείσιμο της ψαλίδας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Καπα Research για την εφημερίδα «Το Έθνος».

Η δημοσκόπηση της Καπα Research, που έγινε μετά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δείχνει τη διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τις 5 μονάδες, ενώ το Κίνημα Αλλαγής πέφτει από την 3η θέση και οι ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων μένουν εκτός Βουλής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

-ΝΔ 24,7%,

-ΣΥΡΙΖΑ 19,8%,

-Χρυσή Αυγή 7,9%

-ΚΙΝ.ΑΛ. 6,7%,

-ΚΚΕ 5,6%,

Και ακολουθούν ΠΟΤΑΜΙ 1,3%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,3% και ΛΑΕ 1,6%.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, τον Ιούλιο του 2018, η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει τη δύναμή της κατά 1,3% (από 23,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 2% (17,8%), ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει ένα περίπου 1%. Περίπου στα ίδια είναι το ΚΙΝ.ΑΛ και το ΚΚΕ. Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ κερδίζουν ένα σημαντικό 0,5% αν και παραμένουν εκτός Βουλής.

Στη λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει την πρώτη θέση με 32%, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ανεβάζει το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες.

Send this to a friend