• Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου
  • 11:46

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

"Καρφιά" Σαχινίδη: Εμείς από το 2010 μιλούσαμε για συναίνεση, όμως απέναντί μας είχαμε τα Ζάππεια και τα προγράμματα Θεσσαλονίκης

Στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Αρχικά, ο κ. Σαχινίδης, τόνισε συνεχάρη τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιλήφθηκαν επιτέλους, όπως είπε, πως κατάλαβαν την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης.

"Για να πετύχουμε πολιτική σταθερότητα πρέπει να πετύχουμε πολιτικές συναινέσεις, πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα στα αίτια τις κρίσης, να δούμε αν ξεπεράσαμε τα προβλήματα που μας οδήγησαν σε αυτή και αν είμαστε μετά έτοιμοι να συμφωνήσουμε σε 2-3 ζητήματα για την Ελλάδα του αύριο" συμπλήρωσε.

"Στην περίοδο που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές, να παραθέσουν τα κόμματα τις προτάσεις τους και οι πολίτες να αξιολογήσουν τις θέσεις μας" πρόσθεσε ο Φ. Σαχινίδης.

Όπως είπε στην συνέχεια, "εμείς καταθέσαμε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τις προγραμματικές μας προτάσεις και θα τις εξειδικεύσουμε στο επόμενο διάστημα" και έφερε ως παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, που αποτελούν "αγκάθι" για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

"Εμείς σταθερά ως χώρος από το 2010 μιλούσαμε για το ζήτημα συναινέσεων. Δυστυχώς, απέναντί μας είχαμε τα Ζάππεια και τα προγράμματα Θεσσαλονίκης. Θα διδαχθούμε κάτι από την πολύχρονη κρίση;" αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας πως "κλείνουν 10 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο."

Ο κ. Σαχινίδης, τόνισε ότι "το γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου, στις τελευταίες εκλογές που άγγιξε το 56%, ήταν καμπανάκι για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην χώρα. Στην συνείδηση των πολιτών έχει απαξιωθεί. Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της χώρας, με την λογική που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, πολύ φοβάμαι, ότι στις επόμενες εκλογές, το ποσοστό της συμμετοχής θα μειωθεί ακόμη περισσότερο" .

Όπως επισήμανε, τέλος, "η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρώτη στην αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχουμε αυτές τις δυνατότητες, και παρ'όλα αυτά όλος παραδόξως στη νησιωτική Ελλάδα, που θα έπρεπε να υπάρχει μία πρωτοβουλία για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, πάντοτε υπήρχαν κινήματα που ήταν κατά."

Send this to a friend