Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Πολάκης τηλεφώνησε στον Στουρνάρα για το δάνειο και έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογο

Μόνο ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να το κάνει αυτό! Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κάλεσε στο τηλέφωνο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα μετά την είδηση για τον έλεγχο του δανείου, που του παραχώρησε η Attica Bank και, αφού κατέγραψε τη συνομιλία, έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογο.

Μόνο ο Παύλος Πολάκης θα μπορούσε να το κάνει αυτό! Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κάλεσε στο τηλέφωνο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα μετά την είδηση για τον έλεγχο του δανείου, που του παραχώρησε η Attica Bank και, αφού κατέγραψε τη συνομιλία, έδωσε στη δημοσιότητα τον διάλογο.

Η συνομιλία τους είχε ως εξής:

Πολάκης: «Ο κ. Στουρνάρας;»

Στουρνάρας: «Μάλιστα, ο ίδιος»

Πολάκης: «Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης»

Στουρνάρας: «Γεια σας τι κάνετε;»

Πολάκης: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος»

Στουρνάρας: «Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι»

Πολάκης: «Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση»

Στουρνάρας: «Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση»

Πολάκης: «Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι... Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα. Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο»

ΣΧΕΤΙΚΑ
 

Στουρνάρας: «Να σας πω... Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε»

Πολάκης: «Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;»

Στουρνάρας: «Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω»

Πολάκης: «Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω...»

Στουρνάρας: «Μπα, όλοι δικοί μου είναι»

Πολάκης: «Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ... Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;»

Στουρνάρας: «Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν»

Πολάκης: «Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα»

Στουρνάρας: «Μάλιστα, καλά»

Πολάκης: «Καλό απόγευμα»

Στουρνάρας: «Καλό απόγευμα»

 

ΝΔ: Μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία

Την πρωτόγνωρη κίνηση του Παύλου Πολάκη να καταγράψει και να δημοσιοποιήσει την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τον έλεγχο του δανείου που έλαβε από την Attica Bank, σχολίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και σημειώνει: «ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους»,

Σύμφωνα με την ΝΔ, «η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους», άλλα όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία».

Καταλήγοντας, η ΝΔ σε υστερόγραφο αναφέρει με νόημα πως «θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Send this to a friend