Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Υπάρχει σχέδιο δράσης στην Ελλάδα για τον κοροναϊό

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός μίλησε για το επίκαιρο ζήτημα του κορωναϊού, αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα, "η πιθανότητα υπάρχει όπως λένε ειδικοί επιστήμονες, όπως υπήρχε και για τις προηγούμενες εξάρσεις ιών, κορονοϊών και άλλων που έφθασαν από χώρες της Ανατολής, κάποιοι ξεκίνησαν από την Κίνα, σε ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει πρόληψη, σωστή οργάνωση και ενημέρωση και αν αυτά τα περιστατικά μπορούν να απομονωθούν αν και εφόσον έρθουν και να αντιμετωπιστούν σωστά¨"

Ο υπουργός ζήτησε «να αφήσουμε την πληροφόρηση στους ειδικούς» υπογραμμίζοντας ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Αναφερόμενος στη γρίπη τόνισε ότι έχει στηθεί «τείχος ανοσίας» καθώς έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100. 000 Έλληνες έναντι 2.050.000 πέρυσι.

«Η χώρα είναι θωρακισμένη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, ευχαριστώντας  τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ελλείψεις σε φάρμακα  καθώς «κάποιοι δεν σέβονται τους Έλληνες ασθενείς».

Προανήγγειλε την απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων σε έλλειψη, τη διεύρυνση των ελέγχων στους εμπλεκόμενους καθώς και τη διεύρυνση του χρόνου εκτέλεσης των συνταγών.

Τέλος, σημείωσε ότι 230.000 συνταξιούχοι, που έχασαν το ΕΚΑΣ, δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση στην αγορά των φαρμάκων τους.

Send this to a friend