Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πληθώρα υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές που... παραμένει ανοικτό το πότε θα γίνουν

Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων

*Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή ψηφοδελτίων

*Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων

*Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στην επέτειο του ενός έτους από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ

Με ορόσημο την 12η Νοεμβρίου που το ΚΙΝΑΛ ολοκληρώνει έναν χρόνο ζωής, η Φώφη Γεννηματά μαζί με τους άμεσους συνεργάτες της προετοιμάζονται για την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπορτινγκ στην Αθήνα την ώρα μάλιστα που έχει δώσει εντολή για φουλ τις μηχανές ενόψει των εκλογών που όπως φαίνεται ανά πάσα στιγμή λόγω των εξελίξεων στο Σκοπιανό μπορεί να έρθουν νωρίτερα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα είναι εξαιρετικά πολύ Βαρύ. Οι εξελίξεις στη συμφωνία των Πρεσπών φέρνουν νωρίτερα πιθανόν απ ότι εκτιμούν στο ΚΙΝΑΛ τις εκλογές και για αυτό το λόγο ήδη συνεδρίασε η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον γραμματέα κ. Μ. Χριστοδουλάκη. Σε κάθε νομό της Ελλάδας οι λίστες με τα ονόματα που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι είναι διπλάσιοι και γι αυτό αποφασίστηκε αν για παράδειγμα σε κάποιο νομό που εκλέγονται πέντε βουλευτές συνολικά στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ να είναι οκτώ υποψήφιοι και ανάλογα να κινηθεί και στους υπόλοιπους νομούς.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να παρουσιάσει τους πρώτους υποψήφιους στη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος η οποία ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, πηγαίνει λίγο πιο μετά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των υποψηφίων βουλευτών. Στόχος της είναι η ανακοίνωση των υποψηφίων να γίνει σύντομα έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αρχίσουν να παρουσιάζονται στις τοπικές κοινωνίες.

Τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, συνεχώς το κλίμα αισιοδοξίας αυξάνεται όταν μάλιστα οι συνθήκες ευνοούν το κίνημα και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και αυτές τον ίδιο τόνο. Γνωρίζουν ότι ο δρόμος προς τις εκλογές δεν θα είναι καθόλου εύκολος εξ αιτίας της μεγάλης πίεσης που θα δεχτούν από τον πόλεμο που θα υπάρξει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η πόλωση και ο διχασμός θα κάνει τους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν στα δύο κόμματα αλλά όμως το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη ξεκινήσει κάνοντας σαφές ότι η πόλωση αυτή δεν είναι αληθινή, ούτε εξυπηρετεί τη χώρα και την προοπτική της. Είναι ένας πόλεμος που διχάζει την κοινωνία και τους ψηφοφόρους και δεν αφήνει την Ελλάδα να αναπνεύσει.

Η Φώφη Γεννηματά η οποία διαθέτει μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνει, είναι πεπεισμένη πως οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης έχουν αντιληφθεί το έργο που επιχειρούν να ανεβάσουν Τσίπρας και Μητσοτάκης και για αυτό αναφέρει οτι πρόκειται για ψευτοδιλήμματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για αυτό και η συζήτηση στα περι συνεργασιών την επόμενη ημέρα φαίνεται σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδ. Κωνσταντινόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: Όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και με το 4%, δεν μείναμε για τις «καρέκλες», αλλά για αρχές και αξίες. Ο αγώνας που δίνουμε, συνολικά και όλοι μαζί, δεν είναι για τα αξιώματα. Πιστεύουμε στη σοσιαλδημοκρατία και στους προοδευτικούς πολίτες. Ο χώρος μας δεν είναι μοιρασμένος, ούτε και υπάρχουν προσωπικά εσωκομματικά παιχνίδια. Υπάρχει μία συλλογική μάχη για τη χώρα μας, για τους δημοκρατικούς θεσμούς, και για αρχές και αξίες. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που τίμησε τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ας μην επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα της συνεργασίας, γιατί δεν υπάρχει. Εξάλλου, εκ των πραγμάτων δεν θα είναι εφικτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, και άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας μας.

Στον ίδιο καμβά λίγο ως πολύ κινούνται και άλλα στελέχη τα οποία δεν επιζητούν συνεργασία ούτε με τον κ. Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα στην περίπτωση που ο ίδιος επιλεγεί από τον ελληνικό λαό. Η Φώφη Γεννηματά έχει ρίξει πρώτη το γάντι και σε εκείνους που τις απλώνουν χέρι φιλίας ξέρει ότι δεν το κάνουν γιατί εννοούν τις συνεργασίες αλλά για το δικό τους προσωπικό βόλεμα. Έτσι ο λόγος που αντιστρέφει το ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι αυτός ακριβώς. “Ελάτε εσείς να μας πείτε αν συμφωνείτε με το δικό μας πρόγραμμα”.

Send this to a friend