Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ: «Αλήθεια, ποιος νομίζει ότι ένα πλωτό φράγμα μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές στη θαλάσσια περιοχή;»

«Αλήθεια, ποιος μπορεί να νομίζει, πως ένα πλωτό φράγμα (με φωτεινές σημαδούρες), αντίστοιχο με αυτό που τοποθετείται για τον περιορισμό πετρελαιοκηλίδων, μπορεί

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σχολιάζει την ίδια ώρα για τα πλωτά φράγματα και τη στάση της κυβέρνησης. «Απο τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν φαίνεται η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης να έγινε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σαφές ότι θα τεθεί θέμα διότι παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο (Συνθήκη της Γενεύης), όπου απαγορεύεται σε κράτος να παρεμποδίζει ανθρώπους από τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για κατασκευή πλωτού φράχτη για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων, προκαλεί εντονότατο προβληματισμό ως προς την αντίληψη που διαπερνά την κυβερνητική πολιτική και θέτει μια σειρά από σοβαρά ζητήματα.

Καταρχήν, η αντιμετώπιση του προσφυγικού με στρατιωτική λογική, όπου εφαρμόστηκε δεν έφερε αποτελέσματα. Αλήθεια, ποιος μπορεί να νομίζει, πως ένα πλωτό φράγμα (με φωτεινές σημαδούρες), αντίστοιχο με αυτό που τοποθετείται για τον περιορισμό πετρελαιοκηλίδων, μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές στη θαλάσσια περιοχή;

Εντύπωση προκαλεί και η με διαδικασίες εξπρές, προκήρυξη αγοράς μηχανημάτων και προμήθειας πλωτού φράγματος 2,7 χιλιομέτρων προκειμένου να τοποθετηθεί στη θαλάσσια περιοχή, από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με κόστος 500.000 ευρώ.

Απο τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν φαίνεται η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης να έγινε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σαφές ότι θα τεθεί θέμα διότι παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο (Συνθήκη της Γενεύης), όπου απαγορεύεται σε κράτος να παρεμποδίζει ανθρώπους από τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου. Όπως κατήγγειλαν είδη οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, η εφαρμογή του προαναγγελθέντος μέτρου, παραβιάζει ρητώς το συγκεκριμένο ανθρώπινο δικαίωμα.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση πειραματίζεται με μέτρα αμφιβόλου νομιμότητας και αποτελεσματικότητας, δεν βλέπουμε να γίνεται καμμία κίνηση για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής και την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, ώστε να μπορούν να επιταχύνουν την διεκπεραίωση των αιτήσεων. Και παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες, η κατάσταση στη Μόρια και όχι μόνο, εξακολουθεί να εκθέτει τη χώρα και την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, όσο το προσφυγικό θα αντιμετωπίζεται με μικροπολιτικά, πελατειακά κριτήρια και επιπόλαιες, κοντόφθαλμες πρωτοβουλίες,  η κατάσταση θα συνεχίσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Τσίπρας: «Τέρμα η άμυνα, περνάμε στην αντεπίθεση απέναντι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» (vid)
Τρικάκια του Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου – «Πράξη κατά της Δημοκρατίας» λέει η ΝΔ
Δένδιας σε Osmani: Τηρήστε τη συμφωνία των Πρεσπών- Αλλάξτε την ονομασία στο EURO 2020
Μητσοτάκης στο France 24: Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία – Πρέπει να βρούμε τρόπο να συζητάμε
Αγαθοπούλου για Συνέδριο Γονιμότητας: Τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο
Κοτζιάς για τις φανέλες στο Εuro: «Το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι υποχρεωτικό για κάθε θεσμό»