Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Το κόμμα δεν έχει αποκτήσει Νεολαία, τρία χρόνια μετά το ιδρυτικό του συνέδριο

Τρία χρόνια έχουν σχεδόν περάσει από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, και το κόμμα δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει την δική του νεολαία.

Δείτε επίσης

Η ταυτότητα του ΚΙΝΑΛ στο προσκήνιο – Διαδικτυακή εκδήλωση Ανανεωτικής Αριστεράς και Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
Θα βάλει η Γεννηματά στον «πάγο» το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ;

Στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουν καλά πως οι ψηφοφόροι του κόμματος ανήκουν ως επί το πλείστον στην τρίτη ηλικία και ένας από τους στόχους της Χαριλάου Τρικούπη είναι να «τραβήξει» νεότερους ανθρώπους, που είτε έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους πείθει ως εκφραστής της Κεντροαριστεράς.

Όμως, προς αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καταφέρει και πολλά πράγματα, και η αδράνεια σε σχέση με την σύσταση Νεολαίας, έχει δημιουργήσει έντονη γκρίνια από νεότερα στελέχη που δεν κρύβουν πλέον την δυσφορία τους για την διαχείριση των παραπάνω.

Υπενθυμίζεται πως το συνέδριο της νεολαίας του ΚΙΝΑΛ, είχε προγραμματιστεί για την περασμένη άνοιξη, το οποίο όμως «πάγωσε» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Για διαδικτυακές διεργασίες… ούτε λόγος!

Πρόσφατα, αποφασίστηκε η σύσταση του Πολιτικού Δικτύου Νεολαίας, το οποίο θα κάνει ουσιαστικά την προεργασία μέχρι να πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Για τον συντονισμό της προσπάθειας επιλέχθηκε ο 28χρονος επιχειρηματίας, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Τσούμας.

Η επιλογή του Γ. Τσούμα, φαίνεται επίσης να έχει προκαλέσει ενόχληση σε αρκετούς νεολαίους του κόμματος, που θεώρησαν τον «διορισμό» ως λανθασμένη τακτική της ηγεσίας του κόμματος.

Τελευταίος γραμματέας της νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης ο οποίος ενδέχεται να υποστηρίξει συγκεκριμένο στέλεχος στις επερχόμενες εκλογές της νεολαίας του ΚΙΝΑΛ, όπως άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης και πιθανότατα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι οποίοι προσπαθούν παράλληλα, να «χτίσουν» ισχυρά δίκτυα σε όλη την χώρα.

Φερόμενοι ως υποψήφιοι για την γραμματεία της νεολαίας του κόμματος, ήταν μέχρι πρότινος (δηλαδή μέχρι το 2020) οι: Βαγγέλης Πετριτζίκης, Δημήτρης Παπαγιάνναρος και Μιχάλης Κορδαλής, αλλά πλέον έχασαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι καθώς έχουν συμπληρώσει το 30 έτος της ηλικίας τους.

«Αλλαγές θα προκύψουν μόνο, εφόσον το συνέδριο πάει μετά την εκλογή προέδρου» σχολιάζουν καυστικά στελέχη του κόμματος στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει σχετική ρύθμιση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι διεργασίες που θα ξεκινήσει το Πολιτικό Δίκτυο Νεολαίας, έως ότου πραγματοποιηθεί το συνέδριο (άγνωστο το πότε).

Μπακογιάννη για μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα: Να ανοίξουμε με τεστ για να πάει ο κόσμος στα εξοχικά και τα χωριά του
Κρίσιμη εβδομάδα για… Πάσχα στο χωριό – Τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι γενικότερες συνθήκες καθυστερούν τις αποφάσεις
Γερουλάνος κατά κυβέρνησης: Τα έχει κάνει μαντάρα- Πιστεύει ότι θα αγοράσει τη χαμένη αξιοπιστία της με τα χρήματα της ΕΕ
Γεννηματά κατά κυβέρνησης: «Επιδείξατε ανεπάρκεια και ανικανότητα» – 5 προτάσεις από το Κίνημα Αλλαγής για τον Τουρισμό
Μητσοτάκης – Ιερώνυμος: Συζήτησαν σε καλό κλίμα για τη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άνοιγμα της εστίασης