Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ιωάννα Μαλέσκου: Άσχημα νέα για την παρουσιάστρια του «Love it»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ για καταδίκη Καμμένου: Οι συκοφαντίες του βραχίονας της γενικότερης επιχείρησης συκοφάντησης της Προοδευτικής Παράταξης

«Η Δικαιοσύνη, καταδίκασε και σε δεύτερο βαθμό, τον Πάνο Καμμένο, ως συνειδητό συκοφάντη και υβριστή του Ανδρέα Παπανδρέου», αναφέρει μεταξύ άλλων το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση του Εφετείου που κρίνει ένοχο για συκοφάντηση τον Πάνο Καμμένο σε βάρος του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση με τα περιβόητα CDS.

Δείτε επίσης

Το ρεβεγιόν του TheCaller με Σακελλαρόπουλο – Τσαμπά! (ΒΙΝΤΕΟ)
Φορολοταρία: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Δεκεμβρίου για τα 1.000€ – Δείτε αν κερδίσατε

«Μάλιστα, με την ίδια απόφαση, ο «πολιτικός» που έχτισε την καριέρα του πάνω στα ψέματα, καταδικάστηκε και ως υποκινητής βίας κατά του μηνυτή του, αφού σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, σημείωνε ότι το λαϊκό δικαστήριο θα γίνει κάτω από το σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου», προσθέτει το ΚΙΝΗΜΑ σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει:

«Η Δικαιοσύνη επίσης, επιδίκασε ένα σημαντικό ποσό σε βάρος του καταδικασθέντος, και αποφάσισε ότι, κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος θα τολμήσει να εκστομίσει τα ίδια ψεύδη και τις ίδιες συκοφαντίες, θα πληρώνει επιπλέον.

Η Δικαιοσύνη, λοιπόν, έπραξε το καθήκον της. Αποκατέστησε την αλήθεια και έβαλε τα πράγματα σε κάποια τάξη.

Ωστόσο, η απόφαση της Δικαιοσύνης, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκαταστήσει και μια σειρά από εξελίξεις που μεσολάβησαν από τότε που ο Πάνος Καμμένος άρχισε να εκτοξεύει επί αθώων, το δηλητήριό του.

Γιατί, οι συκοφαντίες του, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός τοξικού κλίματος, με προφανείς πολιτικές προεκτάσεις και επιπτώσεις.

Γιατί, οι συκοφαντίες του, στόχευαν στη συκοφάντηση μιας οικογένειας, ένα μέλος της οποίας – τυχαία; – ήταν τότε ο Πρωθυπουργός της χώρας. Και ουσιαστικά, στην κατασυκοφάντηση μιας ολόκληρης Παράταξης, που έδινε τη μάχη μόνη στην πρώτη γραμμή για την αποφυγή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας και μάλιστα, υβριζόμενη από τα άλλα κόμματα.

Ο Πάνος Καμμένος, δεν ήταν μόνος του σε αυτό το παιχνίδι. Υπήρξε βουλευτής της ΝΔ και στη συνέχεια, παρά τις συκοφαντίες και τις φασιστικές του απόψεις, κυβερνητικός εταίρος και Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συκοφαντίες Καμμένου, όμως, ήταν ο ένας βραχίονας της γενικότερης επιχείρησης συκοφάντησης της Προοδευτικής Παράταξης.

Ο άλλος βραχίονας, ήταν αυτός που ήθελε τη μητέρα του τότε Πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, να διαθέτει λογαριασμό ύψους 500 εκατομμυρίων, στην HSBC.

Και εδώ, η Δικαιοσύνη, έπραξε το καθήκον της, και καταδίκασε εφημερίδες που αναπαρήγαγαν τα ψεύδη και τις συκοφαντίες, που είχαν κατασκευαστεί από γνωστά πολιτικά κέντρα.

Μάλιστα, για την ιστορία, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί κυβέρνησης Σαμαρά, από τον οποίο ζητήθηκε να προβεί σε σχετική έρευνα, απέστειλε προς το Δικαστήριο το αποτέλεσμα της έρευνας του, σύμφωνα με το οποίο, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, ούτε στη λίστα Λαγκάρντ, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη λίστα, διαθέτει οποιονδήποτε λογαριασμό.

Και οι δύο αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αποτελούν κόλαφο για τους εμπνευστές, αλλά και τους επιχειρησιακούς βραχίονες των δύο μύθων που όμως, παρήγαγαν πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά συνάδουν με το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι, κάποιοι σήμερα, μετά την καταδίκη Καμμένου και σε δεύτερο βαθμό, αναδεικνύουν το γεγονός ότι, ο Πάνος Καμμένος έχει πληρώσει μια περιουσία για τις συκοφαντίες του, σκιάζει την αλήθεια και ουσιαστικά, επιχειρεί να καταστήσει τον Καμμένο, άλλοθι, για τις δικές τους ευθύνες.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι, η επιχείρηση σπίλωσης συγκεκριμένων ανθρώπων, της οικογένειας Παπανδρέου και κατασυκοφάντησης μιας συγκεκριμένης Παράταξης,  της Προοδευτικής Παράταξης, δεν διεξήχθη μόνον από τον Πάνο Καμμένο, αλλά και από πολλούς άλλους, που τώρα κρύβονται πίσω από τον καταδικασθέντα συκοφάντη.

Η δεξιά, σπεκουλάρησε πρώτη πάνω στο κλίμα της συκοφαντίας, κατεβάζοντας τον κόσμο της στις πλατείες, για να ακολουθήσουν την σπέκουλα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.

Τα αποτελέσματα γνωστά. Όσοι με τις πράξεις τους έβαλαν κατά της αλήθειας και της Δημοκρατίας, είχαν συγκεκριμένο στόχο: να οικοδομήσουν πολιτικές καριέρες και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Όπως, η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία Σαμαρά, που και είχε κατασκευάσει και είχε υιοθετήσει μύθους και σενάρια, πέραν κάθε λογικής, μόνο και μόνο για να πλήξει την Παράταξή μας και να ολοκληρώσει το μοναδικό στόχο που τους ενδιαφέρει πραγματικά, την κατάληψη της εξουσίας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας, αλλά και για τις πληγές που άφησε πίσω της ως κυβέρνηση.

Μήπως είναι από την άλλη τυχαίο το γεγονός ότι, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήριζε στρατηγικού χαρακτήρα τη συνεργασία της με τον Καμμένο – επιβεβαιώνοντας η ίδια ουσιαστικά, τις πελατειακές της αντιλήψεις που την καθιστούν και την «άλλη όψη του συντηρητικού νομίσματος», κάτι που έχει και ως συνέπεια, να μην μπορεί να προσφέρει προοδευτικές διεξόδους;

Ή το γεγονός ότι, η συνεργασία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την καραμανλική δεξιά,  είχε ακριβώς την ίδια στόχευση. Να απαλλάξει τις κυβερνήσεις Καραμανλή από τις ευθύνες τους για την κρίση και να οικοδομήσει έναν μύθο χτισμένο στα ψεύδη και τις συκοφαντίες εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, που βόλευε τη δική της αφήγηση.

Η καταδίκη Καμμένου για τις συκοφαντίες του σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως υπόθεση των CDS, δεν κλείνει με τις παραμέτρους που προεκτέθηκαν. Υπάρχουν μερικές πλευρές ακόμη, που συνθέτουν το παζλ της εκτροπής, που συνεχίζει να παράγει επιπτώσεις, οι οποίες αναπαράγουν με τη σειρά τους το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

Ενδεικτικά:

Κανείς από τους συνειδητούς συκοφάντες εκείνης της κρίσιμης περιόδου για την πορεία της χώρας, δεν έχει ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Κάποιοι εισηγούνται λήθη, αλλά η λήθη απαιτεί και τη γενναιότητα εκ μέρους των συκοφαντών. Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη.

Άλλοι εισηγούνται να μην μιλούμε για το παρελθόν. Αλλά τότε οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και στον αναγκαστικό δανεισμό, ουδέποτε θα συζητηθούν. Και άρα θα χάσει η χώρα, η κοινωνία, η πολιτική, την αυτογνωσία, για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα και πρακτικές.

Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια κάποιων να μην γίνει ποτέ αυτή η συζήτηση, έτσι ώστε, να μη χρειαστεί να ανοίξει και η συζήτηση για τη λογιστική απάτη με τα δημόσια οικονομικά από τις κυβερνήσεις Καραμανλή, όπως τα χαρακτηρίζει επί λέξη η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την οποία η Δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ενδιαφέρον.

Και επειδή η αλήθεια πρέπει να είναι πλήρης, πράγματι, κάποια στελέχη της Παράταξης, που δεν την τίμησαν με τις επιλογές τους, έδωσαν στους συκοφάντες τις αφορμές που διευκόλυναν την επιχείρηση σπίλωσης και κατασυκοφάντησης σε βάρος μιας μεγάλης Παράταξης, η οποία έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Η καταδίκη Καμμένου για τις συκοφαντίες του σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και παλαιότερα η καταδίκη εφημερίδων για τις συκοφαντίες σε βάρος της Μαργαρίτας Παπανδρέου, δεν κλείνουν την πληγή που άνοιξαν ανάξιοι πολιτικοί και κόμματα στο σώμα της Δημοκρατίας.

Ευχή και ελπίδα μας, να αποτελέσει η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, σε βάρος του συκοφάντη Καμμένου, εγερτήριο μήνυμα για κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να πάρει την υπόθεση της ανασύνταξης της Προοδευτικής Παράταξης στα χέρια του και να την καταστήσει πάλι μεγάλη, πρωτοπόρα και χρήσιμη για τους Έλληνες.

Η πορεία της χώρας προς το μέλλον, για να είναι δημοκρατική και βιώσιμη, έχει ανάγκη από πολιτικό ήθος και διαφάνεια, αξίες, αρχές και ιδανικά, που συγκρούονται με αντιδημοκρατικές παθογένειες του παρελθόντος και οικοδομούν έναν νέο Πατριωτισμό, απαλλαγμένο από αυτές».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Χατζηπαναγιώτης κατά αρνητών εμβολίου και Μαρίας Σολωμού! «Δεν πειράζει… ένα περισσότερο εμβόλιο για τα παιδιά της Αφρικής»

Ανάρτηση – ξέσπασμα Αντρίκου Παπανδρέου μετά το δικαστικό «χαστούκι» στον Καμμένο

Κοκκινάκης: «Στην τηλεόραση είστε φανατισμένοι υπέρ του εμβολίου – Όλοι οι υπόλοιποι είναι ηλίθιοι;» (vid)

Ροή Ειδήσεων

18/06/2021 | 00:02

Γλυκά Νερά: Τελικά η «ψυχολόγος» της Κάρολαϊν βοήθησε στην εξιχνίαση – Τι είπε στην Αστυνομία

17/06/2021 | 23:53

«Βράζει» από τον κορονοϊό η Αφρική

17/06/2021 | 23:42

Η σπαρακτική αγκαλιά της μάνας της Κάρολαϊν στον δολοφόνο της κόρης της λίγο πριν ομολογήσει το έγκλημα

17/06/2021 | 23:26

Σπουδές και Εργασία!

17/06/2021 | 23:10

Γλυκά Νερά: O 32χρονος πιλότος «σκηνοθέτησε» εμπνευσμένος από τη ληστεία στον εκπαιδευτή του, στο Αλεποχώρι (vid)

17/06/2021 | 22:57

Συζυγοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Το διαμελισμένο σώμα της συζύγου του Π. Φραντζή, το αιματοβαμμένο 2008 και η παπαδιά

17/06/2021 | 22:41

Κοινωνικό συμβόλαιο, το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

17/06/2021 | 22:38

Μιχάλης Μανιάτης: Εγκατέλειψε την Αθήνα και ζει… σε μια σπηλιά!

17/06/2021 | 22:25

Γλυκά Νερά: «Θα σε χωρίσω και θα φύγω με το παιδί», τού είπε η Κάρολαϊν και εκείνος την έπνιξε!

17/06/2021 | 22:11

Δανάη Μίχου στο TheCaller: «Γυναίκες και άνδρες πρέπει να προπονούνται με τον ίδιο τρόπο»

17/06/2021 | 22:06

Τζόκερ: Διπλό τζακ ποτ και τουλάχιστον 2,3 εκατ. ευρώ την Κυριακή-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν

17/06/2021 | 22:05

Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση 125 εκατ. ευρώ

17/06/2021 | 21:54

Γλυκά Νερά: «Θόλωσα και την έπνιξα μετά από καβγά– Δεν είπα τίποτα γιατί θα έμενε ορφανό το παιδί», είπε ο 32χρονος

17/06/2021 | 21:39

Γλυκά Νερά: Έκτακτο «Φως στο Τούνελ» μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου

17/06/2021 | 21:27

Πανελλήνιο σοκ! Ομολόγησε ο 32χρονος πιλότος ότι σκότωσε την 20χρονη Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά
Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Παραδέχεται ότι δεν έχει εμβολιαστεί
Ώρα Ελλάδος… 2.0: Πανηγυρική παρουσίαση του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης – Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου
Γεννηματά από το Oγκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: Χρειάζονται τώρα άμεσες προσλήψεις
Μητσοτάκης – Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά: «Ένα όραμα ετών γίνεται πραγματικότητα»
Τσίπρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών υποχρεώσαμε την ΕΕ να ξεπαγώσει τη διαδικασία διεύρυνσης
Πελώνη για Πολάκη: «Επιβεβαιώνει τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ»