Αθήνα

16 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Αιχμές από το ΚΙΝΗΜΑ για την κυβέρνηση! "Ανεπίτρεπτες και σκοτεινές σχέσεις με τη Δικαιοσύνη..."

Αιχμές από το ΚΙΝΗΜΑ για την κυβέρνηση! "Ανεπίτρεπτες και σκοτεινές σχέσεις με τη Δικαιοσύνη..."

Ως αντιθεσμικές διαδρομές μέσα στη Δικαιοσύνη και σχέσεις ανεπίτρεπτες και σκοτεινές με την εκτελεστική εξουσία, οι οποίες πλήττουν τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

[adsense]

«Αυτό όμως συμβαίνει, όταν αντί για τη θεσμική ισχυροποίηση της Δικαιοσύνης, την οποία επέλεξε και εφάρμοσε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις η κυβέρνηση Παπανδρέου, επιλέγεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τοποθετούνται πρόσωπα σε θέσεις "διαφάνειας", γνωστά από το παρελθόν τους, με κριτήριο τις υπόγειες κομματικές διασυνδέσεις με τη ΝΔ και προφανώς την τεχνογνωσία στην αδιαφάνεια», αναφέρει ακόμη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι η ίδια η Δικαιοσύνη οφείλει να περιφρουρήσει ουσιαστικά το ρόλο της χωρίς εμπλοκή σε κομματικά παιχνίδια και η εκτελεστική εξουσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ:

"Είναι απαράδεκτο για την ίδια τη Δημοκρατία και τραγικό, ειδικά στην περίοδο που ζούμε, να αποκαλύπτονται κάθε μέρα όλως αντιθεσμικές διαδρομές μέσα στη Δικαιοσύνη και σχέσεις ανεπίτρεπτες και σκοτεινές με την εκτελεστική εξουσία .

Αυτό όμως συμβαίνει, όταν αντί για τη θεσμική ισχυροποίηση της Δικαιοσύνης, την οποία επέλεξε και εφάρμοσε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις η κυβέρνηση Παπανδρέου, επιλέγεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τοποθετούνται πρόσωπα σε θέσεις “διαφάνειας”, γνωστά από το παρελθόν τους, με κριτήριο τις υπόγειες κομματικές διασυνδέσεις με τη ΝΔ και προφανώς την τεχνογνωσία στην αδιαφάνεια.

Η ίδια η Δικαιοσύνη οφείλει να περιφρουρήσει ουσιαστικά το ρόλο της χωρίς εμπλοκή σε κομματικά παιχνίδια και η εκτελεστική εξουσία να σεβαστεί επιτέλους την ανάγκη του Έλληνα πολίτη να προσφεύγει στο θεσμό αυτό με πλήρη εμπιστοσύνη, η οποία κλονίζεται ισχυρά από τέτοιου είδους δύσοσμες συμπεριφορές με τεράστιες παρενέργειες. Να σταματήσει τώρα, επιτέλους, η διαπλοκή αυτή σε όλα τα επίπεδα".

Send this to a friend