Κίνημα: Μέσα στο καταχείμωνο ζούμε το δράμα του καλοκαιριού του 2015

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την έως τώρα διαπραγμάτευση της με τους θεσμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η χώρα μέσα στο καταχείμωνο του 2016 ξαναζεί το δράμα του καλοκαιριού του 2015 που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των capital controls και την ανανέωση και παράταση της ύφεσης για άλλα δυο χρόνια. Η αέναη παράταση της διαπραγμάτευσης, ανοίγει συνεχώς μέτωπα αντί να τα κλείνει και γίνεται σε ολοένα και περισσότερο ρευστό ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Μόνο η αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας ενισχύεται, όπως και οι προβλέψεις και εκτιμήσεις για νέα μέτρα σε βάρος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από το 2017.

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους, η ελληνική πολιτική σκηνή, με μαέστρο την κυβέρνηση, έθεσε σε κίνηση αφορισμούς και τακτικισμούς.

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την τύχη της χώρας και με με τον πόνο και την απόγνωση των ανθρώπων. Και αυτοί που επιπόλαια συνεχίζουν τα σενάρια διχασμού, επιτελούν ένα καταστροφικό έργο.

Καθολική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εργάζεται απρόσκοπτα προς όφελος του Εθνικού συμφέροντος, να χτίζει συμμαχίες και στρατηγικές, να βλέπει και να σταθμίζει πολιτικά τις εξελίξεις στον κόσμο αλλά και στο περιβάλλον των θεσμικών μας εταίρων. Δεν χωρούν σε αυτές τις στιγμές επικοινωνιακά παιχνίδια και τακτικισμοί δεκαημέρου.

Η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης της, πρέπει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και την κοινωνική της συνοχή, κατακτώντας κάθε φορά καλύτερη θέση στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

Ούτε η παραδοχή για πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για πολλά χρόνια μετά το 2018, ούτε η καθυστέρηση αποφάσεων για το χρέος, ούτε η αβεβαιότητα που συντηρεί η συνεχής παράταση της αξιολόγησης, ούτε η μη ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, υπηρετούν τις ανάγκες της χώρας.

Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με βαριά μέτρα την κρίση.

Με μέτρα που κάθε φορά γίνονται βαρύτερα, όσο λείπει η σύνεση, η συνεννόηση και η σύμπνοια για ένα Εθνικό σχέδιο εξόδου, ή όσο αντί της ευθύνης του πολιτικού συστήματος επιβιώνουν μικροκομματικές αντιλήψεις.

Αν δεν υπάρξει άμεσα αναστροφή αυτής της πορείας και τακτικής του πολιτικού συστήματος, τότε το τέλμα και τα παιχνίδια, κάθε είδους συστημάτων, θα επαναφέρουν την ατζέντα της συζήτησης, μέσω διχασμού, σε διπλά νομίσματα ή ακόμη και σε έξοδο από το ευρώ, με καταστροφικές συνέπειες για την πορεία προς το αύριο και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα.»

Δείτε επίσης

«Άγριο τρολάρισμα» ΚΚΕ σε Τσίπρα: Από τα νταούλια του 2015 έγινε το πρώτο βιολί των αγορών

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του με αφορμή τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

2 Σχόλια

 1. Καρχιμάκης Μιχάλης : «Τι περίεργες συμπτώσεις….»

  11/4/2013 Μετα απο την κατάθεση μου στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη διατάσσεται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και ασκείται δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου κατα του τότε Κεντρικού Τραπεζίτη,για το σκάνδαλο που ζημίωσε μερικά δις ευρώ το δημόσιο,της τράπεζας ΠΡΟΤΟΝ.

  11/4/2013 Κατατίθεται αναφορά απο υπόδικο,με μεθόδους υποκόσμου και τα διάφορα βαποράκια του,στις εισαγγελικές αρχές, εναντίον μου για δήθεν διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ.

  Τι περίεργες και πιθανά ύποπτες συμπτώσεις ;

  Ο καλύτερος αντιπερισπασμός για την δήθεν καταπολέμηση της διαφθοράς !

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *