Αθήνα

 

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

navagio
Ναυάγιο: Ανήκει στους Ζακυνθινούς – Ο Άρειος Πάγος και οι κληρονόμοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Γιορτάζουμε, για πρώτη φορά, μακριά από την απειλή του κορονοϊού, βαδίζουμε μπροστά”-Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα

«Γιορτάζουμε, για πρώτη φορά, μακριά από την απειλή του κορωνοϊού, βαδίζουμε μπροστά», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το Πάσχα.

«Η πασχαλινή χαρά γίνεται σύμμαχος απέναντι στις δυσκολίες, με πρώτη την ακρίβεια για την οποία η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι», επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους.

Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορωνοϊού που απομακρύνεται».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το Πάσχα

«Οι Έλληνες παντού στον κόσμο γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη, το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης. Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πασχαλινή χαρά όμως, γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες, με πρώτη την ακρίβεια για την οποία η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι. Η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορωνοϊού που απομακρύνεται.

Βαδίζουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε. ”Το ελληνικό Πάσχα είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης”, έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε αυτή την Άνοιξη με ελπίδα, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση και ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθένα ξεχωριστά. Χριστός Ανέστη με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια πολλά».

Δείτε το βίντεο

Ροή Ειδήσεων

ap25194676198755 scaled 1

13/07/2025 | 23:15

Nέος βασιλιάς του Wimbledon ο Σίνερ – Αποκαθήλωσε τον Αλκαθάρ

13/07/2025 | 23:00

Μαίρη Συνατσάκη: Οικογενειακές στιγμές με τον Ίαν Στρατή και την κόρη τους

13/07/2025 | 22:50

Βαγγέλης Σιδέρης: Ο κωπηλάτης που έγινε βασιλιάς στην άμμο και θέλει να μείνει στον θρόνο του
pyrosvestiki 4 1

13/07/2025 | 22:40

Σάμος : Συγκινητικές στιγμές στο μνημόσυνο για τους δύο ήρωες του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

13/07/2025 | 22:31

Πυροβολισμοί στο Κεντάκι: Αναφορές για πολλούς τραυματίες – Νεκρός ο δράστης

13/07/2025 | 22:30

Αντιπυρικές ζώνες σε 37.527 στρέμματα δάσους – Τι είπαν Τσίγκας και ο Κουντουράς
screenshot 13

13/07/2025 | 22:30

Καστοριά: Αυξημένες οι κρατήσεις από Έλληνες και ξένους επισκέπτες

13/07/2025 | 22:20

Δράμα: Αθλητής έχασε τις αισθήσεις του σε πισίνα και επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ

13/07/2025 | 22:10

Πυρ και μανία η Καίτη Γαρμπή: «Θα φάνε μια μήνυση που θα ‘ναι όλη δική τους!»
519176622 766232686049148 6743175537998461976 n

13/07/2025 | 22:10

Ανδρουλάκης από Λασίθι: Δεν μπορεί να κλαίμε πάνω από τα καμένα, και σε θέματα πρόληψης, η κυβέρνηση να μην κάνει όσα πρέπει

13/07/2025 | 21:50

Ειρήνη Μουρτζούκου: Δεν απάντησε σε ερωτήσεις αλλά με υπόμνημα «ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης, το οποίο της αναλογεί»

13/07/2025 | 21:40

Συρία: Έξι νεκροί από συγκρούσεις σε πόλη που κατοικείται κυρίως από Δρούζους
drandakis elisavet oikonomou

13/07/2025 | 21:30

Ελισάβετ Οικονόμου: Παντρεύτηκε μετά από 17 χρόνια σχέσης η συνεργάτιδα της Κατερίνας Καινούργιου

13/07/2025 | 21:20

«Ρουβίκωνας»: Προκατακτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελία για τις αναρτήσεις από τη συλλογικότητα

13/07/2025 | 21:09

Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Πώς ερμηνεύει η Αθήνα τους χάρτες και το περιεχόμενό της
xartis mak
Η Λιβύη αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης – Ρηματική Διακοίνωση στον ΟΗΕ με επίκληση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου
mitsotakis ai 1
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι» – Έμφαση σε μεταναστευτικό, υγεία, Παιδεία και Κράτος Δικαίου στην εβδομαδιαία ανασκόπηση
6522719 scaled e1752401141266
Κ. Τσουκαλάς: «Εν μέσω σκανδάλων και απευθείας αναθέσεων, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εξωραΐσει την εικόνα του κράτους δικαίου»
kostas zaxariadis
Ζαχαριάδης: Η είδηση της ανακύκλωσης εγγράφων του ΟΠΕΚΕΠΕ προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά
androulakis
Ν. Ανδρουλάκης: Ορόσημο για τον μινωικό πολιτισμό η αναγνώριση της 47ης συνόδου της UNESCO
marinakis 5 scaled e1743071945433
Μαρινάκης: Δεν είμαστε η κυβέρνηση της Μόριας και της Ειδομένης και των κέντρων της ντροπής