Αθήνα

25 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Κλίμα συσπείρωσης στο Κίνημα Αλλαγής μετά την επίθεση που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ- Πως θα αντιδράσουν στο νέο «βρώμικο ‘89»

Τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη και το τηλεφωνικό κέντρο έχει κατακλυστεί από οπαδούς και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, που βλέπουν μέσα από την υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να επαναλαμβάνεται η προσπάθεια να στηθεί ξανά το «βρώμικο ’89».

Τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη και το τηλεφωνικό κέντρο έχει κατακλυστεί από οπαδούς και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, που βλέπουν μέσα από την υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να επαναλαμβάνεται η προσπάθεια να στηθεί ξανά το «βρώμικο ’89».

ΓΡΑΦΕΙ Ο Βαγγέλης Γιακουμής

Για ποιους λόγους το Μαξίμου βάζει στο στόχαστρο του τον Κώσα Σημίτη

Επιτελείς της Φώφης Γεννηματά τις τελευταίες ώρες, δηλαδή από την ομιλία της στη Βουλή και μετά παρατηρούν μια ραγδαία συσπείρωση όλου του κομματικού μηχανισμού, αλλά και απλών ψηφοφόρων γύρω από την προσπάθεια- όπως λένε- σπίλωσης του κ. Σημίτη από την κυβέρνηση κάτι που δεν θα αφήσουν αναπάντητο. Συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει στο TheCaller ότι η πίεση που δέχεται η παράταξη από την κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα να διεγερθούν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου που καταλαβαίνει για ποιους λόγους καταβάλλεται όλη αυτή η προσπάθεια.

Τις επόμενες κιόλας ημέρες τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην Φώφη Γεννηματά θα ετοιμάσουν κείμενα που θα αναφέρουν τα επιχειρήματα του ΚΙΝΑΛ σε ό, τι αφορά στην προσπάθεια σπίλωσης από την κυβέρνηση, την οποία θα αντιμετωπίζουν με το τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που θωράκισε τα φαινόμενα διαφθοράς στέλνοντας στη δικαιοσύνη κάθε φορά που υπήρχε υποψία για κάποιο στέλεχος, το οποίο απομάκρυναν κιόλας ταυτόχρονα από την παράταξη.

Τα τρία μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Φώφη Γεννηματά

Τα ίδια στελέχη συμπλήρωναν λέγοντας προς την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ξεχάσει την ενοχοποίηση της παράταξης. «Θα μας βρούνε όλους μπροστά τους», λένε χαρακτηριστικά για να δείξουν πόσο είναι αποφασισμένοι οι ίδιοι να σταθούν εμπόδιο στη σκανδαλολογία που θέτει η κυβέρνηση με στόχο τις εκλογές.

Τα αντανακλαστικά της παράταξης σημειώνουν τα στελέχη όλων των πλευρών, που συγκροτούν το ΚΙΝΑΛ, ήταν απαράμιλλα στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά που στήριξε τον κ. Σημίτη από το βήμα της βουλής, παίρνοντας πάνω της την υπόθεση, προκαλώντας στη συνέχεια και τα άλλα ηγετικά στελέχη να πράξουν το ίδιο. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει συνάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ με τον κ. Σημίτη τη Δευτέρα το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ωστόσο η επίθεση που δέχονται δεν είναι σε ένα μόνο μέτωπο αυτό της σκανδαλολογίας από την κυβέρνηση. Κατηγορούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλουν να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ μετά τις εκλογές που και αυτό από την κα Γεννηματά έχει απαντηθεί χωρίς όμως να θέλει σκοπίμως να ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ την αλήθεια και αντίθετα «κλείνει τα αυτιά» του επιμένοντας στο δικό του «μύθο». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζει, μετεκλογικά να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως δεκανίκι στην κυβέρνησή του, στην περίπτωση που τον επιλέξει ο ελληνικός λαός, αλλά δεν του δώσει αυτοδυναμία, τότε αυτό που θα κάνει είναι να καλέσει η ίδια εκείνους να απαντήσουν αν δέχονται το δικό της πρόγραμμα και θέσεις για το αύριο της χώρας σε ένα μίνιμουμ συνεργασίας χωρίς να απουσιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος που φυσικά θέτει αυτό η κ. Γεννηματά είναι γιατί προέχει να κυβερνηθεί η χώρα και να αλλάξει σελίδα, παρά να ταλαιπωρείται από ένα τοξικό και άγονο κλίμα αντιπαράθεσης που δεν οδηγεί πουθενά.

Το τρίτο σκέλος της επίθεσης που δέχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ είναι το «φλερτ» που αναπτύσσει ο Αλέξης Τσίπρας με τους Σοσιαλιστές της Ευρώπης. Ειδικά σε αυτόν τον τομέα από το ΚΙΝΑΛ απορούν πως δεν έχει καταλάβει ακόμη ο κ. Τσίπρας πως οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και μέχρι εκεί. «Δεν είναι ότι τον αγαπούν και τον θαυμάζουν, είναι γιατί τους κάνει τη δουλειά και μάλιστα με καλό τρόπο. Μπορεί αυτό να το πει ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι έτσι; Όχι βέβαια», σημειώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη γιατί ακριβώς «ο κ. Τσίπρας είναι το καλύτερο παιδί της Ευρώπης».

Send this to a friend