• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 15:51

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Κλείσιμο στρατοπέδων και περικοπή εξοπλιστικών προγραμμάτων ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στα νησιά πρότεινε ο Καμμένος!

Τη λύση- ισοδύναμο για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που ζητά η γερμανική πλευρά, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση, βρήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως φανέρωσε ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το απαιτούμενο κονδύλι μπορεί να εξασφαλιστεί από αναδιοργάνωση μονάδων, συρρίκνωση ανενεργών στρατοπέδων και περικοπή παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως σχολίασε στην ανάρτησή του: «Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στά νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας».

Η ανάρτηση αυτή του κ. Καμμένου ήρθε ως συνέχεια των πληροφοριών, που υπήρχαν από χθες το βράδυ, ότι στο Eurogroup ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Βέβαια, στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές θα προέρχονταν από δαπάνες για το ΝΑΤΟ, από την αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση από την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, από τις Πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και από Υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.

Send this to a friend