• Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου
  • 23:19

Αθήνα

6 oC

ψιχάλες

Η Κομισιόν διαψεύδει το ΑΠΕ για συντάξεις: Υπάρχει μόνο μια πηγή- Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν!

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Alexander Winterstein, κληθείς να σχολιάσει τα περί συμφωνίας για τις συντάξεις από κοινοτικές πηγές, που επικαλέστηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Winterstein είπε τη λατινική φράση «pacta sunt servanda», δηλαδή πως ό, τι συμφωνήθηκε πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε για τις πηγές του ΑΠΕ: «Υπάρχει μόνο μια πηγή, ο πρόεδρος της Κομισιόν, μην ακούτε τίποτε άλλο» και παρέπεμψε στις προχθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ για τα συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρηθούν.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα την Παρασκευή το πρωί, προηγήθηκε το  τηλεγράφημα- δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι Θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και ότι για αυτό έχουν ενημερωθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, όμως, να αντιδρούν διαψεύδοντας και το ΑΠΕ να ανταπαντά πως εμμένει στο ρεπορτάζ.

Send this to a friend