Κοντονής: Προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του Παππά- Άθλιο το πρωτοσέλιδο της Αυγής - TheCaller

Αθήνα

39 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξεσπά η Ελένη Τζώρτζη κατά Φιλιππίδη: «Όλοι ήξεραν πόσο κακοποιητικός είναι – Το σύστημα τον καλύπτει και θα τον καλύπτει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του Παππά- Άθλιο το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Σταύρος Κοντονής στο Evening Report και τον Γιώργο Κουβαρά στο Action 24.

Δείτε επίσης

Αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ζήτησε η Ελλάδα
Βίκυ Σταμάτη: «Έπαθα έμφραγμα- Ήταν σαν να με διαπερνούσε ξίφος»

«Δεν ψήφισα τον Ποινικό Κώδικα, γιατί δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας, όπως είχε κατατεθεί ως σχέδιο νόμου, ήταν ένα εξαιρετικό νομοθέτημα αλλά σε κάθε περίπτωση περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Εσείς από αυτό καταλαβαίνετε ότι ψήφισα τον Ποινικό Κώδικα;», απάντησε ο κ. Κοντονής σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα και δεν μίλησε τότε αλλά τώρα.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ακόμη ότι «ουδέποτε έχω πει ότι οι αλλαγές αυτές έγιναν σε ένα πλαίσιο συναλλαγής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής» και ότι αυτά είναι συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει η Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι δεν ανέχεται διάφοροι παρακεντέδες περί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κονδυλοφόροι του χειρότερου επιπέδου από το κόμμα που ανήκε μέχρι εκείνο το βράδυ να γράφουν ότι ανέφερε ο ίδιος πως το κόμμα του έχει έρθει σε συναλλαγή με τη Χρυσή Αυγή. Εξάλλου για κάτι τέτοιο ούτε έχει τα στοιχεία, ούτε το γνωρίζει. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε πρόθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ να καλυφθεί η Χρυσή Αυγή, ανοησία και επιπολαιότητα μπορεί να υπήρχε, δεν ξέρω γιατί δεν το πήραν σοβαρά».

Σε ερώτηση για τον Νίκο Παρασκευόπουλο ξεκαθάρισε ότι το ήθος του δεν αμφισβητείται. Σχετικά με τη δήλωση του ότι η στέρηση της ελευθερίας είναι το έσχατο μέσο εκτίμησε ότι δε σχετιζόταν με τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινούσε εκείνη την περίοδο και συμπλήρωσε ότι όντως υπήρχαν παράγοντες που κινούνταν στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής, όπως με το νεοφασιστικό κόμμα της Ιταλίας, κάτι με το οποίο όμως εκείνος διαφωνούσε κάθετα. Για τους Χρυσαυγίτες υπογράμμισε ότι δεν ήταν απλώς ακροδεξιοί αλλά «έρχονταν στη Βουλή με τα βιβλία του Γκέμπελς».

Σε ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «την επόμενη φορά θα ελέγξουμε όλους τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας» και αν εκείνος υπηρετούσε αυτό το σχέδιο απάντησε: «Όχι βέβαια. Στην παραίτησή μου έκανα ειδική αναφορά σε αυτή τη δομικά λανθασμένη προσέγγιση του προέδρου του κόμματος. Μίλησα όπως μίλησαν και άλλοι αλλά εγώ έκανα ειδική αναφορά. Τέτοιου τύπου αντιλήψεις κινούνται εκτός ιδεολογικού και θεωρητικού πλαισίου της Κομμουνιστικής Ανανεωτικής Αριστεράς και γενικώς της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Σχετικά με τη σχέση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, απάντησε ότι είχε σοβαρές διαφωνίες μαζί του για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο, δεν μίλησε περαιτέρω καθώς «βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή την ώρα ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Σχετικά με τη σχέση του με την κ. Θάνου δήλωσε: «Είχα συγκρουστεί σε βαθμό υπερθετικό, όταν είχε ζητήσει την παράταση της θητείας της στον Άρειο Πάγο, αντισυνταγματικώς. Και το είχα πει και στην ίδια. Και είχα πει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την παράταση, βρείτε άλλον στη θέση μου».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis τόνισε ότι το θέμα άνοιξε από τον ίδιο και το έστειλε στη Δικαιοσύνη με τον Γιώργο Κουβαρά να σημειώνει ότι δεν αναφέρθηκε τότε σε πολιτικά πρόσωπα. «Απ’ οτι καταλαβαίνω θα είναι σκάνδαλο μεγαλύτερο της Siemens. Αυτό είχα πει», συμπλήρωσε. «Είχα παραλάβει τη δικογραφία. Εξεπλάγην όταν είδα μπροστά μου 10 ονόματα πολιτικών. Δεν ήξερα ότι ο Τζανακόπουλος, υπουργός Επικρατείας τότε, θα πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν δικαιολογείται και δεν αιτιολογείται. Το είχα πει και στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Τζανακόπουλο», είπε. Σχολίασε ότι εξεπλάγη με τα ονόματα των δύο πρωθυπουργών και ιδίως του ενός υπηρεσιακού πρωθυπουργού, καθώς είναι γνωστό ότι ένας υπηρεσιακώς πρωθυπουργός το πολύ να υπογράφει για την γραφική του Μαξίμου.

Για το αν είχε επικοινωνία ο ίδιος με τους εισαγγελείς είπε: «Είχα συνεργασία με την κυρία Ράικου, που μου είχε δώσει μία τάξη μεγέθους του σκανδάλου με χιλιάδες γιατρούς και πίστευα και πιστεύω ότι η Νοvartis είναι μεγάλο σκάνδαλο». Για τη σχέση του με την κ. Τουλουπάκη είπε ότι είχαν μιλήσει μόνο δύο φορές. Εξήγησε ότι υπάρχουν περιπτώσει που πρέπει να συνεργαστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν έχει να εισφέρει στοιχεία ή όταν μιλάει για θέματα της αρμοδιότητάς του. Κατά τα άλλα δεν πρέπει να έχει επικοινωνία.

Για τη φράση που αποδίδεται στον Νίκο Παππά από τις κασέτες του Μιωνή «το κόμμα μας είναι ένα μαγαζί που την ατζέντα μας τη βάζει ο Παπαγγελόπουλος» απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Εγώ τότε δεν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης, ήμουν υφυπουργός Αθλητισμού όταν έγιναν αυτοί οι διάλογοι. Τους θεωρώ προσβλητικούς για την ιστορία της Αριστεράς και για το αίμα που έχει στάξει στα στρατόπεδα, στις φυλακές και τις εξορίες. Η Αριστερά αν καταντήσει να είναι μαγαζί, τότε δε διαφέρει σε τίποτα από τα αστικά κόμματα και όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Εγώ αυτό το ακούω σαν προσβολή. Κάποιοι μπορεί να έχουν νέα ήθη».

Και ξεκαθάρισε: «Για μένα το ταξίδι στην πολιτική τέλειωσε. Η κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα είναι απόλυτη απογοήτευση, εγώ νόμιζα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη για να φέρει τη Δικαιοσύνη στην κοινωνία».

Τέλος, χαρακτήρισε άθλιο και βλακώδες το πρωτοσέλιδο της Αυγής και προσέθεσε ότι το χειρότερο που κάνει είναι ότι λέει σε αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή ότι δεν έκαναν τίποτα κακό γιατί συνδιαλέγονται με κορυφαία πρόσωπα του δημοκρατικού τόξου ενώ πρέπει να καταλάβουν ότι η επιλογή τους βάφτηκε με αίμα, ότι ο Παύλος Φύσσας θα ζούσε όπως και άλλοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντίστροφη μέτρηση για τις αναστολές – Πότε θα ανακοινωθεί ποιοι θα πάνε φυλακή

Καιρός: Κακοκαιρία «εξπρές» με έντονα φαινόμενα – Πού θα ρίξει χαλάζι

Κορονοϊός: Δεν θέλει νέα μέτρα η κυβέρνηση, αλλά προετοιμάζεται για τα… χειρότερα – Η ανησυχία για Αθήνα-Θεσσαλονίκη και το “μοντέλο Κοζάνης” για τα τοπικά lockdown

Ροή Ειδήσεων

31/07/2021 | 13:07

Τόλης Βοσκόπουλος-Οι αποκαλύψεις λίγο πριν το τέλος του: Το μυστικό ντοσιέ με τις χειρόγραφες σελίδες

31/07/2021 | 12:53

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Μαρτυρικό θάνατο από μαχαίρι 28 εκατοστών είχε η 31χρονη – Στον εισαγγελέα ο δράστης

31/07/2021 | 12:33

Ξεσπά η Κατερίνα Στανίση: «Αυτοί δεν λέγονται άνδρες, είναι κτήνη»

31/07/2021 | 12:09

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

31/07/2021 | 12:03

Νίκος Μουτσινάς: «Επιλέγω να είμαι χαρούμενος και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει… Απλά μαθηματικά» (ΕΙΚΟΝΑ)

31/07/2021 | 11:44

Ιωάννινα: Συνελήφθη o ανιψιός για το πτώμα γυναίκας που βρέθηκε σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου

31/07/2021 | 11:38

Έγκλημα στη Δάφνη: Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε ο δολοφόνος της 31χρονης Ανίσα

31/07/2021 | 11:18

Στέφανος Ντούσκος: «Θα ήθελα να με στηρίξει η Πολιτεία με μια δουλειά, όταν τελειώσω από τον αθλητισμό» (vid)

31/07/2021 | 11:04

O Χαρδαλιάς προειδοποιεί για Μύκονο: «Τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει»

31/07/2021 | 10:53

Ομόνοια: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας με ψαλίδι

31/07/2021 | 10:51

Ο Γιώργος Ευγενίδης αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ: «Κρατάω μόνο τα πολλά καλά» (ΕΙΚΟΝΑ)

31/07/2021 | 10:36

Νίκη Λυμπεράκη: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή της από το Open (EIKONA)

31/07/2021 | 10:20

Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος

31/07/2021 | 10:12

Φωτιά σε δασική έκταση στα Καλύβια Λαμίας (vid)

31/07/2021 | 10:01

Συγκινεί η Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ήμασταν πολύ φτωχοί, φάγαμε σουβλάκι για γαμήλιο γεύμα»
Μήνυση του οργισμένου Πολάκη σε ΝΔ για το πόθεν έσχες του – ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: «Καλά ξεμπερδέματα!»
Στην κόψη του ξυραφιού 2+6 νησιά – Εντείνονται η ανησυχία και ο προβληματισμός σε ειδικούς και κυβέρνηση για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα
Επίσκεψη Παύλου Γερουλάνου στον Έβρο, τη Ροδόπη και τη Φθιώτιδα, για την Αναγέννηση της Οικονομίας και της Κοινωνίας
Γεννηματά για πόρους Ταμείου Ανάκαμψης: Κατανομή που ευνοεί μεγάλους και ισχυρούς από την κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία: «Κρεσέντο χυδαιότητας του κ. Καρτερού της Αυγής»
Μητσοτάκης: Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες – Εμβολιαστείτε