• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 06:26

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σφάχτηκαν» Κοντονής- Δένδιας! «Το φάντασμα του Αβέρωφ πλανάται πάνω από τη ΝΔ»- «Αν υπήρχε, θα ήταν ευλογία για να σας βάλει μυαλό»

«Άγρια» κόντρα είχαν στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος για την υπόθεση Novartis.

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη συντηρητική παράταξη: το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη Βουλή όταν συζητιόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ μπροστά στο αδιέξοδο το οποίο αντιμετώπιζε αναγκάστηκε να αποσύρει την Κοινοβουλευτική Ομάδα από τη Βουλή για να μην πλησιάσει κανείς την κάλπη ή στην ψηφοφορία», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

«Το πράξατε και κατά τη συζήτηση της συγκρότηση της προκαταρκτικής επιτροπής. Αποσύρατε την ΚΟ της ΝΔ έτσι ώστε οι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους επί του θέματος το οποίο είχε τεθεί και διαμορφώνετε τώρα τις προϋποθέσεις για να κάνετε το ίδιο. Γι' αυτό σας λέω ότι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη ΝΔ, Το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στο θέμα που έθεσε η ΝΔ περί παραβίασης της συνταγματικής διάταξης (άρθρου 60 του Συντάγματος) τόνισε ότι οι πολλές κάλπες διασφαλίζουν την ελευθερία του βουλευτή να τοποθετηθεί.

«Το να στηθεί μια κάλπη, είναι η επιτομή ότι θέλετε να στερήσετε το απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου. Επομένως το άρθρο 60 εσείς θέλετε να παραβιαστεί αν επιμείνετε στη μια κάλπη. Τηρείται απολύτως το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής», είπε. Εξάλλου, ο ίδιος σχολίασε ότι η ΝΔ διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την αποχώρησή της από την ψηφοφορία.

«Υπάρχει ταραχή στα κόμματα, μέσα στα οποία υπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται. Βεβαίως η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί. Βλέπετε σκοπιμότητα σε αυτό; Καλό θα ήταν να μην κόβουμε και ράβουμε τις απόψεις ανάλογα με την περίσταση» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, και έθεσε προς την πτέρυγα της ΝΔ το ερώτημα: «Να έχετε εσείς αυτή τη θέση σήμερα που ψηφίσατε με εκείνο το ψηφοδέλτιο στην περίπτωση Παπαντωνίου;».

Δένδιας: Λυπάμαι που δεν υπάρχει ως ευλογία για να σας βάλει λίγο μυαλό

«Αν υπήρχε στην αίθουσα ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα. Θα υπήρχε ως ευλογία και λυπάμαι που δεν υπάρχει ως ευλογία για να σας βάλει λίγο μυαλό», απάντησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Send this to a friend