Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κόντρα κυβέρνησης – Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική και το Μακεδονικό

Ειρωνική ανάρτηση Τσίπρα και απάντηση Πέτσα

Αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα αποτέλεσε η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το Μακεδονικό στο Facebook, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα απαντάει στον πρώην πρωθυπουργό.

Αφορμή για να ξεσπάσει κόντρα αποτέλεσε η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το Μακεδονικό στο Facebook, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα απαντάει στον πρώην πρωθυπουργό.

Την αρχή έκανε ο κ. Τσίπρας, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν απαίτησε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία παρά το βέτο των Γάλλων, ότι η ΝΔ απείχε από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων και ότι δήθεν έχει αποδεχθεί ο μεν όρος Μacedonia να δοθεί στα προϊόντα της γειτονικής χώρας και στα προϊόντα της Μακεδονίας ο όρος Μakedonia. Μάλιστα, έκλεισε την τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας».

Όπως γράφει αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ. Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα. Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…

Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων. Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia. Πως δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα…

Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε. Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…».

Πέτσας κατά Τσίπρα: Όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: Στο γόνατο – Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας;

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Πέτσας εξηγεί, παράλληλα, ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων επειδή η ΝΔ «δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πέτσα:

«Ο κ.Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι΄ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία».

Send this to a friend