Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορώνες χωρίς τέλος για στάση πληρωμών

Στο πιο κρίσιμο στάδιο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης και παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες φαίνεται οτι κυβερνητικοί κύκλοι αισιοδοξούν για λύση εντός του επόμενου δεκαημέρου. Ωστόσο οι κορώνες για στάση πληρωμών συνεχίζονται από κυβερνητικά στελέχη είτε ως δείγμα διαφοροποίησης είτε ως κινήσεις πίεσης στο διαπραγματευτικό πεδίο. Ενδεικτικές […]

Στο πιο κρίσιμο στάδιο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης και παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες φαίνεται οτι κυβερνητικοί κύκλοι αισιοδοξούν για λύση εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Ωστόσο οι κορώνες για στάση πληρωμών συνεχίζονται από κυβερνητικά στελέχη είτε ως δείγμα διαφοροποίησης είτε ως κινήσεις πίεσης στο διαπραγματευτικό πεδίο. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Στρατούλη.

Ξεκάθαρος ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα πληρώσουμε γιατί θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας».

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τους πιστωτές της όπως έκανε στο παρελθόν αφού αυτό ήταν βασισμένο στην αρχή ότι η Αθήνα θα πληρώνει και μετά θα υπάρχει καταβολή δόσεων από τους δανειστές.

Ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» χαρακτήρισε τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega». Τόνισε ακόμη ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων».

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός» εξήγησε ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση – Δείτε τα αποτελέσματα
Ελλάκτωρ: Κανονικά η Γ.Σ. – «Στο βρόντο» οι τακτικισμοί Καϋμενάκη και Μπάκου
Πίστωση 182,5 εκατ. ευρώ σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου
Ο Μπάκος, η στοιχηματική στη Νιγηρία και τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Eλλάκτωρ: Απίστευτες μεθοδεύσεις από τους εφοπλιστές με στόχο την λειτουργία της εταιρείας 
ΥπΟΙΚ: Δέσμη φορολογικών ελαφρύνσεων και διευκολύνσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις