
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε και νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ακρίβειας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
«Σε πολλές κατηγορίες από τα προϊόντα τα οποία έχουν ανακοινωθεί για μόνιμη μείωση τιμής, η έκπτωση είναι περισσότερη από 5%. Στα αλεύρια, η έκπτωση είναι πάνω από 5%, είναι 10%. Οι νέες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι χαμηλότερες κατά 10% από τις τιμές πριν τις 19 Σεπτεμβρίου.
Το 5% είναι η ελάχιστη μείωση τιμής. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση τιμής», όπως σημείωσε ο υπουργός.
Για τα προϊόντα που συμμετέχουν στη «μόνιμη μείωση τιμής», ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «ο στόχος ήταν να έχουμε 500 προϊόντα. Ήδη χθες ξεπεράσαμε τα 740 προϊόντα από 63 εταιρείες και σε 50 διαφορετικές κατηγορίες.
Στόχος μας να προσεγγίσουμε τα 1000 διαφορετικά προϊόντα. Παρακινούμε τους καταναλωτές να αξιοποιούν το καλάθι του νοικοκυριού και την πρωτοβουλία μόνιμης μείωσης τιμής γιατί, όπως επισήμανε ο ίδιος, τονώνει τον ανταγωνισμό και οδηγεί προς τα κάτω τις τιμές»
Όπως υπογράμμισε: «Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα της ακρίβειας και γι’ αυτό εξαντλούμε το σύνολο του νομικού οπλοστασίου που έχουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε και νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ακρίβειας».
Ερωτηθείς για το πως θα περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ο κ. Σκρέκας απάντησε: «Με ελέγχους για την αισχροκέρδεια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, η οποία έχει περάσει νόμο στη Βουλή των Ελλήνων, έχει βάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών, όπου το περιθώριο κέρδους δεν μπορεί να ξεπερνάει το περιθώριο κέρδους που είχε η εταιρεία το 2021, πριν ξεκινήσει η ακρίβεια.
Αν πάει να βγάλει παραπάνω κέρδος σήμερα που υπάρχει αυτή η εκρηκτική κατάσταση για τα νοικοκυριά. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επέβαλε πρόστιμα σε πολυεθνικές εταιρείες.
Και θα ξαναβάλουμε αν δούμε ότι αισχροκερδούν σε σχέση με το 2021» σημειώνοντας ότι «σχεδιάζουμε μία νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα πετύχουμε μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι».
Ροή Ειδήσεων

18/02/2025 | 12:00
Γερμανία: Σε ερωτήσεις πολιτών απάντησαν οι υποψήφιοι για την καγκελαρία – Στο επίκεντρο συνταξιοδοτικό και μετανάστευση
18/02/2025 | 11:20
Τη διαγραφή του Παναγιωτόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση – Έβρισε χυδαία Μητσοτάκη, ειρωνεύτηκε Ανδρουλάκη (βίντεο)
18/02/2025 | 11:13
«Είμαι YouTuber, ήρθα να ελέγξω την κατάσταση»: Ο Γιαννέλης πήγε στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης και έδωσε στους πυροσβέστες επική απάντηση! (video)

18/02/2025 | 11:00
Ελένη Χατζίδου για Σπυροπούλου: «Οριακά στεναχωρήθηκα που την έκαναν παρουσιάστρια με όλα αυτά που πέρασε»
18/02/2025 | 10:50
Πέγκουλα: «Δε νομίζω πως οι παίκτες μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε το σύστημα και αυτό είναι φριχτό για το άθλημα»
18/02/2025 | 10:40
Μπουρούντι: Σχεδόν 10.000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη ΛΔ Κονγκό εξαιτίας του κινήματος Μ23

18/02/2025 | 10:30
Λευτέρης Πανταζής για Μεταξά – Καπότση: «Είναι δικό τους το πρόβλημα, εκείνοι θα το λύσουν»
18/02/2025 | 10:20
Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός – Θα μιλήσει στο Thessaloniki Summit 2025

17/02/2025 | 15:41
Άρης Καβατζίκης: «Υψηλά στελέχη του Alpha αποκαλούσαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βασίλισσα και πριγκιπισσούλα»
17/02/2025 | 08:08
Ρουσσέτος Δημητρόγλου για Παντελίδη: «Με ενοχλεί που ο αδελφός του πάει από τον δρόμο που είχαμε ανοίξει εμείς»
17/02/2025 | 15:41
Δήμητρα Αλεξανδράκη για Τούνη – Αλεξάνδρου: «Ό,τι είναι ο καθένας θα το πει μόνος του»

17/02/2025 | 08:07
Τάκης Ζαχαράτος: «Υπήρχε ο κόμπος στον λαιμό, «θέλω να ακούσω το παιδί μου» μου είπε η μαμά της Αλίκης»
17/02/2025 | 10:00
Ήβη Νικολαΐδου: «Με πληγώνει όταν μετράνε πιο πολύ οι γνωριμίες και οι followers στα social media»
17/02/2025 | 16:04
Τον Βασίλη Καλογήρου δείχνουν τα ευρήματα στη σορό που εντοπίστηκε στον Τύρναβο – Τα ρούχα μοιάζουν με εκείνα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε

17/02/2025 | 16:00
Δήμος Βερύκιος για Μενεγάκη, Λαζόπουλο και Σπυροπούλου: «Έπρεπε τότε να πουν στον Πρόεδρο την αλήθεια»
17/02/2025 | 19:14
Ντόρα Μπακογιάννη: «‘Η τώρα γινόμαστε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή έχουμε χάσει το τρένο οριστικά»
17/02/2025 | 12:50
Στις βάσεις της πολεμικής αεροπορίας διανεμήθηκαν οι βαριές βόμβες MK84 που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ
17/02/2025 | 17:47
Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έκανε καριέρα στη χούντα, έρχεται από τη βίλα της στη Βουλή κάθε έξι μήνες
17/02/2025 | 08:07
Δέσποινα Μοιραράκη: «Νόμιζε ότι του παίρνω τον τηλεοπτικό χρόνο, μου λέει: στοπ, μαζί μου ποτέ ξανά επαγγελματικά»

17/02/2025 | 16:57
Γρηγόρης Γκουντάρας και Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε πρωτοφανή ρήξη στον αέρα: «Εσύ τι είσαι; Ξέρεις ελληνικά;»
Σχετικά Άρθρα

Ντόρα Μπακογιάννη: «‘Η τώρα γινόμαστε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή έχουμε χάσει το τρένο οριστικά»

Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έκανε καριέρα στη χούντα, έρχεται από τη βίλα της στη Βουλή κάθε έξι μήνες

Κ. Μητσοτάκης: Νέο Δικαστικό Μέγαρο και Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων το 2026 συμβάλλουν στη νέα όψη του Πειραιά
