Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Κωστής Χατζηδάκης στο 12ο Συνέδριο ΝΔ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής»

Αναφορά στα «κίτρινα γιλέκα» είχε η ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Χατζηδάκη, στο 12ο Συνέδριο του κόμματος: «Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και με ευαισθησία, διότι όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα»

Αναφορά στα «κίτρινα γιλέκα» είχε η ομιλία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Χατζηδάκη, στο 12ο Συνέδριο του κόμματος: «Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και με ευαισθησία, διότι όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα»

 

Χαρακτήρισε σε το Συνέδριο του κόμματος : «Αφετηρία για τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας»,προσθέτοντας:
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά θέμα πολιτικό ή ιδεολογικό. Είναι θέμα πρωτίστως αξιακό», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε «πάνω από όλα έδειξε ότι δεν έχει κανένα αίσθημα ντροπής. Έδειξε ότι είναι ένα κόμμα έτοιμο να πει και να κάνει τα πάντα και τα αντίθετά τους για μια χούφτα ψήφους».

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, ο γαλάζιος αντιπρόεδρος παρέθεσε ένα καλό και ένα κακό: Το καλό, επεσήμανε, «είναι ότι σήμερα πλέον μπορεί να αποτιμήσουμε γιατί το κόμμα μας έμεινε όρθιο μέσα στα 10 μποφόρ της κρίσης. Έμεινε όρθιο όχι μόνο γιατί η παράταξη αυτή έχει ρίζες. Αλλά και διότι στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν πάντα δυνάμεις που έδειχναν προς τη σωστή κατεύθυνση. Που προειδοποιούσαν, που έκαναν προσπάθειες, που είχαν αξιόπιστη στάση. Για αυτό και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό διαπαιδαγωγημένος με την ανάγκη να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και να μη ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας».

Το κακό, συμπλήρωσε ο ίδιος, «είναι ότι δεν δώσαμε όσο έπρεπε την ιδεολογική μάχη. Για να κερδίσουμε το μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων. Δεν αντιπαρατεθήκαμε στην Αριστερά όσο θα έπρεπε στο επίπεδο των ιδεών μας».

Κατά τον Κ. Χατζηδάκη, οι προτάσεις της ΝΔ «αποδεικνύουν ότι είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά».

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι να προχωρήσουμε με θάρρος και ευαισθησία: «Ευαισθησία, διότι όπως δείχνουν τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία, δεν πρέπει να κάψουμε με τον ψύλλο τον πάπλωμα. Επιπολαιότητες δεν συγχωρούνται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουν τραβήξει οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια και τι αλλαγές έχουν συντελεστεί», ανέφερε, και.

«Θάρρος, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με τσαγανό, που θα προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Που θα βάλει τέλος σε παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα και θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα για να μη χάσουν τα προνόμιά τους».

Θέτοντας το ερώτημα «ποιους πολιτικούς θυμάται η Ιστορία», ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Όχι τους δημαγωγούς. Αυτοί πάνε κι έρχονται. Η ιστορία θυμάται τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτούς που έδωσαν τη μάχη για να πάνε την Ελλάδα μπροστά, παρά τα μεγάλα εμπόδια. Αυτοί μένουν στην ιστορία».

Και κατέληξε: «Τέτοιος ηγέτης μπορεί να γίνει, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και όλοι μαζί, με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα γράψουμε μια νέα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της πατρίδας μας».

Send this to a friend