Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κοτζιάς για τα επεισόδια στο Πισοδέρι: Από το 1 εκατομμύριο διαμαρτυρόμενους φτάσαμε μόνο στους 4.000 (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα επεισόδια που είχαμε σήμερα στο Πισοδέρι έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θίγοντας το ζήτημα του πλήθους που διαμαρτυρήθηκε για την υπογραφή της συμφωνίας.

Το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, στο οποίο εκφράζεται η διαφωνία στη συμφωνία, που υπεγράφη, για το όνομα των Σκοπίων, παρέδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, λίγο πριν αναχωρήσει, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα επεισόδια στο Πισοδέρι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Ο υπ. Εξωτερικών φάνηκε να μην το γνωρίζει αλλά ρώτησε πόσοι πολίτες συμμετείχαν και εάν ήθελαν να εμποδίσουν την υπογραφή της συμφωνίας. «Ηταν περίπου 4.000 και ήθελαν και να διαμαρτυρηθούν και ενδεχομένως να εμποδίσουν τη συμφωνία» απάντησε ο κ.Καρυπίδης. «Από το 1 εκατομμύριο, φτάσαμε στις 100.000 (σ.σ. αναφερόμενος στα συλλαλητήρια) και τώρα στις 4.000. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» απάντησε ο Ν. Κοτζιάς. Εσπευσε δε να επιπλήξει τους ντόπιους που διαμαρτύρονται: «Εδώ οι ντόποιοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, γιατί η μόνη ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους είναι αυτή εδώ, η συνεργασία των τριών κρατών» είπε.

Send this to a friend