• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:22

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Κοϋικ θυμίζει στη ΝΔ τους δεσμούς Παπαγγελόπουλου - Καραμανλή και ζητά επιστροφή στον "καραμανλισμό"

O άλλοτε αντιμνημονιακός Τέρενς Κουϊκ ο οποίος αποκαλούσε τον Πολ Τόμσεν "χαρτογιακά", έχει μεταμορφωθεί τελείω, καθώς πλέον ζητά "να κλείσει το συντομότερο αυτός ο κύκλος των προαπαιτούμενων, ώστε να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά στην αξιοποίηση του συμφωνημένου επενδυτικού πακέτου των 35 δις Ευρώ. Μπορεί να πονέσουμε πολιτικά, αλλά η πρώτη αξιολόγηση η οποία θα φέρει επιπλέον και τη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, θα μας βάλει σε έναν άλλο δρόμο, που θα είναι ο δρόμος της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Είναι αλήθεια, ότι από όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά, στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πράξη. Όμως, με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα έχουμε πάνω από τρία χρόνια μπροστά μας ώστε να εφαρμόσουμε όλα τα υποσχεθέντα".

[adsense]

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ FM, ο κ. Κουϊκ άσκησε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, αποκαλώντας την "μεταμόρφωμα ή παραμόρφωμα της ΝΔ" και συνέστησε στο κόμμα το οποίο άλλοτε στήριζε ''να χειρίζεται με πολύ προσοχή και υπευθυνότητα τα διάφορα ζητήματα που αφορούν εθνικά θέματα. Αν μη τι άλλο, ας διαφυλάξουν τις αρχές του Καραμανλισμού, του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση εθνικών θεμάτων".

Στη συνέχεια, ο κ. Κουϊκ εξέφρασε την στήριξη του στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας τους δεσμούς του με τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ, στηρίζουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης για την πάταξη της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μεταφέροντας ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναρωτιέμαι, εάν πράγματι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούν να σταθούν μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν κληθεί ο κύριος Παπαγγελόπουλος και αρχίσει – παραπέμπω αυτολεξεί στο δημοσίευμα – «να διηγείται τι ακριβώς του εξομολογήθηκε η καταγγέλλουσα εισαγγελέας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, πώς του επιβλήθηκε η εγγύηση μαμούθ των 400.000 Ευρώ για να μην προφυλακιστεί, τι είδους παιχνίδια παίχτηκαν στην υπόθεση του Βατοπεδίου εις βάρος της παράταξης και ηγετικών στελεχών της και άλλων τινών».

Τέλος, ο κ. Κουϊκ άσκησε και σκληρή κριτική κατά του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ομιλία Σαμαρά την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα, με τις αντιπολιτευτικές κραυγές που έβγαλε, εκτιμώ ότι δεν σκόπευαν ως ακροατήριο τη σημερινή Κυβέρνηση. Με τον οξυμένο τρόπο των λεγομένων του ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώ ότι ήθελε να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ότι αυτός εξακολουθεί να παίζει τον ουσιαστικό ρόλο. Έτσι κι αλλιώς, πρόσωπα και πράγματα δείχνουν, ότι έχει σε ομηρία τον σημερινό αρχηγό».

Send this to a friend