• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 09:35

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μόνο μην έχετε πάλι… αυταπάτες! Ο Κούλογλου μίλησε για επαναφορά 13ης σύνταξης μετά τον Αύγουστο

«Μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση θα έχει λυμένα χέρια και θα μπορεί να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, που πριν λίγο καιρό μιλούσε για αυταπάτες και λάθος υπόσχεση Τσίπρα ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο…

Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως «μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να αποτραπούν και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις».

Εξέφρασε την βεβαιότητα πως «η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους».

Επισήμανε, εξάλλου, πως «η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα». «Η ανάμειξη του Ταμείου στην Ελλάδα κατά την μετα-Μνημονιακή περίοδο παραμένει αδιευκρίνιστη ενώ σε παρούσα φάση έχει μόνο εποπτικό κι όχι χρηματοδοτικό ρόλο», κατέληξε ο ίδιος.

Send this to a friend