• Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου
  • 13:00

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Κουμουτσάκος και Λοβέρδος καταγγέλλουν ότι δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ!

Δεν είδαν όλα τα απόρρητα έγγραφα στο ΥΠΕΞ που αφορούν στην πώληση στρατιωτικού υλικού, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε όλο το υλικό των διαβαθμισμένων εγγράφων για την επίμαχη υπόθεση.

Μάλιστα, οι Βουλευτές υποχρεώθηκαν να υπογράψουν πρωτόκολλο ανάγνωσης πριν ξεκινήσουν να διαβάζουν, παρουσία διπλωματικού υπαλλήλου και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλου, τα απόρρητα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία.

Εξερχόμενος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Ζήτησα να πληροφορηθώ τον αριθμό των σχετικών με την υπόθεση αυτή, εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, όπως προκύπτει από το πρωτόκολλο. Δεν πήρα απάντηση. Ο αμήχανος κύριος Κατρούγκαλος μου είπε απλώς ότι είναι πολλά. Μου δόθηκε πρόσβαση μόνον σε δύο τηλεγραφήματα τα οποία διάβασα και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα ερωτήματα αυτής της σκοτεινής υπόθεσης όχι μόνον παραμένουν αλλά αυξάνονται και ενισχύονται. Θα ενημερώσω αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο έλεγχος θα συνεχισθεί. Δεν σταματάμε εδώ».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , τόνισε πως οι διαδικασίες δείχνουν ένα καθεστώς που βρίσκεται σε φόβο και πανικό γιατί έχει αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που το αφορά.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι τα έγγραφα είναι σημαντικά, ωστόσο δεν είναι όλα. Απουσιάζει εκείνο αυτό για το οποίο μίλησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Ακόμη υποστήριξε ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Σ.Αραβία «είναι πάρα πολύ σοβαρός και ενημέρωνε το ΥΠΕΞ από το 2016 με απόλυτη μυστικότητα.Τίποτα δεν έκανε χωρίς να ενημερώνει το υπουργείο»., πρόσθεσε.

Send this to a friend